Písničkářka Joan Baezová

Písničkářka Joan Baezová | foto: Live Nation

V březnu se vrátí Joan Baez, slavná písničkářka přiveze i nové album

  • 1
Jedna z nejuznávanějších hudebních ikon, americká písničkářka Joan Baez vystoupí 28. března 2018 v pražském Kongresovém centru. Vstupenky na koncert jdou do prodeje v úterý. V průběhu března příštího roku je taky k vydání naplánovaná její nová nahrávka Whistle Down The Wind.

Letos šestasedmdesátiletá zpěvačka na sebe poprvé upozornila coby osmnáctiletá na folkovém festivalu v Newportu. O rok později vydala své první sólové album.

V letech 1962 až 64 byla Joan Baez známou tváří folkové scény, stala se hvězdou mnoha festivalů a koncertů, vystupovala však také v rámci mnoha politických happeningů. V té době potkala pro její život klíčovou osobu, Boba Dylana, který znatelně ovlivnil její tvorbu.

Vedle hudby se stala také aktivistkou, už v roce 1976 podpořila uvězněné členy skupiny The Plastic People of the Universe, v roce 1988 propašovala Václava Havla na své vystoupení v rámci festivalu Bratislavská lyra.

Vydrželo nejen přátelství Baez s Havlem, ale písničkářka se do Česka pravidelně vrací dosud také koncertovat. Následující příležitost budou mít její fanoušci 28. března 2018 v Kongresovém centru v Praze. To už by měla být vydaná také nová deska Whistle Down The Wind.

Vstupenky na pražský koncert jdou do prodeje v úterý 19. prosince v 9 hodin. V síti Ticketpro budou k dispozici v cenách od 1 190 do 1 790 korun.