Omeleta s lososem
Pro 1 osobu: Polovinu červené cibule oloupejte a nakrájejte na drobné proužky, 75 g omytých červených a žlutých cherry rajčátek rozkrojte na poloviny. Smíchejte cibuli, rajčátka a 20 g baby špenátu.
V hrnečku smíchejte 1 lžíci světlého balzamikového octa se špetkou soli, s pepřem, cukrem (jen podle chuti) a zašlehejte do něj 1lžičku olivového oleje. zálivku vmíchejte do salátu.
Rozkvedlejte 2 vejce s 100 ml mléka, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte půl lžičky oleje, vlijte vaječnou směs a nechte 5 minut zatuhnout. Omeletu přendejte na talíř, naplňte ji zeleninovým salátem a doplňte 2 plátky uzeného lososa. Navrch posypte nahrubo drceným pepřem a můžete servírovat.
Doba přípravy: asi 35 minut; cca 390 kcal; bílkoviny 27 g, tuky 28 g, sacharidy 6 g