Čtvrtek 28. května 2020, svátek má Vilém
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 28. května 2020 Vilém
Premium

Mám už celé krize dost, hyperbola strachu je šílená, říká šéfkuchař Pohlreich

Krize ho přišla na miliony. „Teď musíme hlavně bojovat a přežít.“ Vláda pozastavila EET. „Takže černota ještě vzroste,“ usmívá se Pohlreich. Mimochodem, i slavný šéfkuchař musel vyhazovat personál. Přežije to? „Nevím, snad jo. Ale někdo říká, že tohle nepřežije až padesát procent hospod...“ | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

  12:00aktualizováno  12:00
Když vidíte sedět Zdeňka Pohlreicha v úplně prázdné restauraci Next Door v centru Prahy, kde jste si dřív bez rezervace skoro neměli šanci sednout, je to zvláštní obrázek. „No jo, už aby ta šaškárna skončila,“ říká do ticha známý šéfkuchař.

Máte zavřeno sedmým týdnem. Už jste spočítal, kolik vás to stálo?
No, moc veselý počítání to nebylo… 

Kolik?
No to vám samozřejmě nemůžu říct.

Miliony?
Řekněme miliony.

Tento článek je součástí exkluzivního obsahu

První měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně. Členství je možné kdykoliv zrušit a je bez závazků.

Již máte předplatné?
Stačí se přihlásit a číst dál.

  • Nejčtenější

Víte, co chce vaše kočka říct? Překladatelský manuál vám poradí

Často si lidé nerozumí ani mezi sebou, a to mluví stejnou řečí, natož aby porozuměli své kočce. Přitom určitě stojí za...

OBRAZEM: Balkonová zahrádka i zahradní jezírko. Tak se staví během karantény

Až do 26. května můžete posílat své projekty, kterými jste se bavili v době, kdy bylo více času na práce kolem chalupy....

KVÍZ: Dnes je Světový den včel. Vyzkoušejte, co o nich víte

Dvacátého května si připomínáme Světový den včel. Jsou to vyloženě obdivuhodná a pracovitá stvoření – ne nadarmo se...

Víkendová zahrada rodičů, kteří i úžasné jezírko zvládli vybudovat sami

Soutěž Nejprve si rodiče pana Michala z Prahy postavili srub, který využívají jako víkendovou chalupu. A zcela sami, případně...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Exotické krásky milující teplo. V Česku potřebují muškáty zvláštní péči

Premium Muškáty v široké škále zářivých barev zdaleka nepatří jen na venkov. Také okna, terasy či balkony v menších i velkých...

Virus se mění pod rukama. Přírodní izoláty se tak nechovají, vysvětluje Peková

Premium Do povědomí širší veřejnosti se molekulární bioložka a viroložka Soňa Peková z laboratoře Tilia dostala pro své neshody...

Svoboda na dvou kolech Čechy láká. Porovnali jsme nejpopulárnější skútry

Premium Skútr, to znamená hlavně svobodu pohybu namísto stání v kolonách. V porovnání s automobilem nabízí levnější a...

Mám už celé krize dost, hyperbola strachu je šílená, říká šéfkuchař Pohlreich

Premium Když vidíte sedět Zdeňka Pohlreicha v úplně prázdné restauraci Next Door v centru Prahy, kde jste si dřív bez rezervace...

  • Další z rubriky

Dvojčata croque monsieur a madame. Francouzský sendvič, hvězda kaváren

Croque Monsieur [krok mesjé] je horký sendvič pocházející z Francie. Název vznikl spojením slov „croquer“ (křupat) a...

Vaření pro kamarády, restart, sport. Jak se kuchaři vyrovnávali s krizí

Jeden ze segmentů, kterého se zavření provozů nejvíce dotklo, je bezpochyby gastronomie a hotelnictví. Nikdo nebyl...

KVÍZ: Jak se vyznáte v italských těstovinách?

Osolená voda a „al dente“ – to ví o těstovinách asi každý. Ale kdo rozezná jednotlivé druhy? Ten, kdo se vyzná v...

Tužebník nahradí acylpyrin, aniž by dráždil žaludek. Lze ho i pěstovat

Na co je tužebník jilmový dobrý, dokládá jeho lidový název zimničné koření. Roste zejména na vlhkých loukách, lesních...

Najdete na iDNES.cz

Mohlo by vás zajímat