Středa 26. února 2020, svátek má Dorota
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 26. února 2020 Dorota

VIDEO: Superšéf Pohlreich se v Mostě snažil dokázat, že nic není nemožné

  0:08aktualizováno  0:08
Ani nemusíte být fanoušky seriálu Most!, abyste odhadli, jak to vypadalo v nejlepší mostecké pizzerii předtím, než to tam otočil Pohlreichův Superšéf naruby. Snad tato lekce podnik Nautico opravdu nakopla k lepším výkonům.

Je to už pár měsíců, kdy mosteckou pizzerii ve zrekonstruovaných bývalých kasárnách přepadl tým nového pořadu Superšéf aneb 24 hodin do pekla a zpět se Zdeňkem Pohlreichem v čele. Výsledek televize Prima odvysílala v pátek večer, další díly z jiných míst budou následovat. 

Superšéf v Mostě

Pohlreich dorazil v přestrojení, objednal si a ochutnal. A následně provozovatele a zaměstnance konfrontoval s tím, jaký obrázek si o jejich podniku udělal i díky kolegům, kteří mu pod záminkou jiného natáčení pořídili obrázky ze zákulisí restaurace. A nešlo jen o zanedbaný interiér, jiné ceny pro našince a pro německé hosty, špínu v kuchyni nebo pizzu nic moc, ovšem „nejlepší v Mostě“.

Obratem od superšéfa dostali nabídku: zkušený tým za Pohlreichovými zády složený mj. ze špičkových kuchařů, interiérových designérů a odborníků na provoz restaurace či marketing jim za 24 hodin pomůže jejich podnik proměnit na skutečnou a prosperující italskou restauraci. Musí ovšem i sami máknout.

Pohlreich byl jako šéf nekompromisní, na nic jiného také nebyl čas. A jakkoliv to muselo být pro tým mladých lidí v mostecké restauraci opravdu pekelných 24 hodin, vypadalo to, že si z jeho rad vzali maximum.

KVÍZ: Otestujte se, jak si pamatujete pořad Ano, šéfe!

Pomineme-li šéfovy cenné rady k uspořádání kuchyně či účetnictví, bylo fajn vidět, jak mladý personál Nautica hltá ve špičkově vybavené kuchyni superšéfovského kamionu správnou přípravu skutečných italských jídel. Jak jim poctivé italské pokrmy opravdu chutnají, a jak se ho sami nadšeně učí připravovat a věří si, že to opravdu zvládnou. 

Snad pochopili, že pokud před příjezdem šéfa brali jako relevantní měřítko to, že ostatní místní restaurace jsou horší, tak to z nich mistry světa ještě nedělá. A když dostali skutečnou šanci na sobě zapracovat (i nějaké to nové a drahé vybavení do kuchyně a doslova přes noc i nový interiér), snad se jí opravdu s pokorou chopili, využili ji a jejich hosté to ocení. Vždyť kdo by si s chutí nedal opravdu dobrou pizzu či jiné italské jídlo.

Autor:
  • Nejčtenější

Pohlreichova lest ve Svitavách vyšla. A začalo léčení kuchaře idealisty

Zdeněk Pohlreich zná majitele restaurace U Filipa už z předchozích natáčení Ano, šéfe! a ví, že Filip Albert to s...

Když se stala vegankou, zrušila školní jídelnu a začala vařit na internetu

Dewiin instagram sleduje už přes osmdesát tisíc lidí a najdete tam nejen fotky veganských jídel, které uvařila, ale i...

VIDEO: Kříženec rotvajlera a fily neposlouchá, šel majitelce po krku

Na internetu si podle fotky našli štěně, které se jim líbilo, a zajeli si pro něj na druhý konec republiky. Aniž by...

VIDEO: Bílý řemeslný chléb, jako se peče ve Francii. Recept podle Aničky

Domácí chléb se škvarky zadělávaný pivem, sladký chléb z vlašských ořechů a smetany, olivový chléb inspirovaný Itálií,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nadýchané ovocné knedlíky se vůbec nevaří. Chutnají jako jahody na obláčku

Vaří se od jara do podzimu, první bývají s rebarborou, ty poslední se švestkami. Dělají se kynuté, z bramborového,...

Premium

Která auta jsou skutečně bezpečná? Crash testy versus realita

Setkáváme se s názory, že auta jsou navrhována tak, aby dosáhla dobrých výsledků v nárazových testech. Díky Folksamu...

Premium

Trend u rozvodů: čím dál více dětí končí ve střídavé péči

Neustálé pendlování mezi dvěma domácnostmi dětem škodí, varují odborníci. Ve střídavé péči je v Česku stále více dětí....

Premium

Když je střílečka povinná. Hraju hry a platí mě za to, říká člen týmu Brute

Má k dispozici fitness trenéra, mentálního kouče, psychologa a ve škole individuální studijní plán. Tedy servis...

  • Další z rubriky
Premium

Vlastní čerstvou mikrozeleninu do salátů snadno vypěstujete za oknem

Tyto delikátní malé výhonky jsou velmi chutné a zdravé. Poradíme vám, jak si je snadno vypěstovat na okenní římse a...

Když se stala vegankou, zrušila školní jídelnu a začala vařit na internetu

Dewiin instagram sleduje už přes osmdesát tisíc lidí a najdete tam nejen fotky veganských jídel, které uvařila, ale i...

Ze zmrzlé půdy obilná pole. Změna klimatu posouvá zemědělství na sever

Dnes je tam půda zmrzlá, za sto let se v ní možná bude pěstovat obilí i brambory. Vlivem globálního oteplování se...

Premium

Mák nikdy chybět nebude. Lidé musí chodit na jistotu, říkají restauratéři

Dlouholetí kamarádi Martin Makovička a Petr Flek se potkali v legendární pražské restauraci Brasileiro. Zatímco Martin...

Najdete na iDNES.cz