Úterý 7. dubna 2020, svátek má Heřman, Hermína
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 7. dubna 2020 Heřman, Hermína

Pohlreichova lest ve Svitavách vyšla. A začalo léčení kuchaře idealisty

aktualizováno 
Zdeněk Pohlreich zná majitele restaurace U Filipa už z předchozích natáčení Ano, šéfe! a ví, že Filip Albert to s gastronomií myslí vážně a poctivě. Jenže do restauračního podnikání ve Svitavách šel s velkým egem a mladickou naivitou, páteční Superšéf v převleku za důchodkyni to nemilosrdně odhalil.

Pokud byl divák primáckého Superšéfa v předchozích dvou dílech na pochybách, zda cenné rady Zdeňka Pohlreicha a celého produkčního týmu pořadu opravdu dopadly v Mostě a Chrudimi na úrodnou půdu, ve Svitavách to je jiná káva. Tady opravdu dobře vaří. Jenže se tu také daří kuchařskému egu.

Fotogalerie

Zdeněk Pohlreich to popsal jednoduše: „Ve Svitavách, v restauraci U Filipa bylo největší výzvou změnit myšlení majitele z idealistického a egoistického na komerční.“ Filip i jeho kuchařský kolega se totiž rozhodli vařit to, co by se líbilo jim. Inspiraci čerpali třeba v kuchyni Radka Kašpárka, jenže zrovna ve Svitavách hosté neocení filet ze pstruha s kapkou gelu na talíři za tři stovky.

A když Filipa nepostavil na zem ani fakt, že i přes dobře připravené jídlo má pořád prázdno a chod restaurace mu dotuje manželka měsíc co měsíc zhruba třiceti tisíci z vlastní kapsy, aby měl na výplaty, rozhodl se mu Zdeněk Pohlreich otočit jeho svět naruby za jeden jediný den. Na ten jen tak nezapomene. Svému podtitulu 24 hodin do pekla a zpět Superšéf nezůstal nic dlužen. A předělal Filipovi nejen koncept, ale i vzhled podniku.

Převlečený za důchodkyni paní Naďu se Zdeněk Pohlreich tentokrát vydal se svou pomyslnou rodinou a vnoučaty do Svitav na oběd. A aby od sebe odvedl v poloprázdném podniku pozornost, vyrazil tamtéž i kreativní producent pořadu Ivan Vodochodský. O přítomnosti „šéfa“ tak skutečně neměl ponětí nikdo z podniku. 

Zdeněk Pohlreich v roli Superšéfa, resp. paní Nadi, s kreativním producentem...
Superšéf drsně postavil osazenstvo Filipovy restaurace před realitu. Není možné...
Zdeněk Pohlreich opouští podnik Filipa Alberta ve Svitavách po natáčení...

Zdeněk Pohreich svitavskou restauraci navštívil jako paní Naďa s rodinou, záda mu kryl kreativní producent Ivan Vodochodský, který od něj odvedl pozornost. Vzápětí šéf konfrontoval majitele i personál s chybami podniku a nabídl jim bleskovou proměnu, při které si sáhli na dno.

A najednou byli konfrontováni s tím, jak ve skutečnosti působí na hosty. A co je s největší pravděpodobně čeká, když nezmění přístup v hospodaření, k vaření i hostům. Štáb si dopředu v naprostém utajení zjistil o Filipově provozovně veškeré informace, proto je proměna jeho podniku po všech stránkách za 24 hodin vůbec možná.

V pojízdné kuchyni šéf předvedl Filipovi a jeho týmu nový koncept a naučil je...

V pojízdné kuchyni šéf předvedl Filipovi a jeho týmu nový koncept a naučil je jinému přístupu.

Za hlavní chybu restaurace Zdeněk Pohlreich považoval, že je jídelníček sestavený i popsaný rádoby módním jazykem, kdy nevíte, co dostanete na talíř. „Ani moje půjčená rodina nevěděla, co bude jíst. A to je velká chyba. Hospoda nemá ohromit. Má nasytit, vonět a lahodit. Navíc na jídlo jsme čekali tak dlouho, že se venku začalo měnit světlo,“ konstatoval po natáčení.

Natáčení ve Svitavách muselo být pro šéfa radost. Když učil mladé nadšené kuchaře v pojízdné kuchyni jinému přístupu, doslova mu očima viseli na rtech i na rukou a hltali každou informaci. K restartu nefunkčního konceptu tak mohlo dojít opravdu rychle a bez zbytečných prostojů. Teď už bude jen na Filipovi, zda jeho podnik přežije. Munice dostal od Superšéfa požehnaně.

Autor:
  • Nejčtenější

Uhlířina či grenadýrmarš. To jsou jídla chudých, která stále inspirují

Některá vařily ještě naše babičky, jiná jídla už zavál prach dávných staletí. Původ mnohých z nich už dnes ani...

Hosté metr a půl od sebe? Nesmysl, říká televizní šéfkuchař Kašpárek

Ztráty jeho restaurace šplhají k milionu korun. A není sám. „Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí,“ říká známý televizní...

Chleba podle čtenářů: nemusí být kvasový, i z droždí může být luxusní

Výzva, abyste posílali své pekařské výtvory, nám doslova zaplnila e-mailové schránky. Z toho je vidět, jak je tato...

Rohlíčky máme obzvláště vypečené, dokazují čtenáři svými příspěvky

Na naši výzvu, aby čtenáři posílali výsledky domácího pečení, zareagovalo mnoho čtenářů. Dělí se většinou na dvě...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Znáte nekrásnější zahrady světa? Seznamte se, jsou inspirativní

Milujete zeleň a procházky po krásných zahradách jsou pro vás čirou radostí? Přijměte pozvání na procházku po deseti...

Premium

KOMENTÁŘ: Po dvou měsících přijde rozvrat. Nečekejme na pomoc, konejme!

Karanténní prázdniny může ekonomika státu vydržet měsíc. Po dvouměsíčním výpadku už hrozí naprostý rozvrat výroby,...

Premium

Španělská nepoučitelnost. Proč zde koronavirus řádí jako v Itálii nebo Číně

Dlouhé týdny Španělé sledovali, co se děje v Číně, Íránu a Itálii. Ale nepoučili se. Laxní politici opakují stejné...

Premium

Storno přijde draho, Češi nechají cestovkám desetitisíce za ­propadlé zájezdy

Přijít o desítky tisíc za neuskutečněné zájezdy je problém, se kterým se potýká řada českých klientů cestovních...

  • Další z rubriky

Pleníme spíž: nenechte zásobu brambor zkazit. Uvařte šulánky

Bramborové šulánky jsou geniálně jednoduchým jídlem našich babiček, které můžete podávat ve sladké i slané verzi....

Rohlíčky máme obzvláště vypečené, dokazují čtenáři svými příspěvky

Na naši výzvu, aby čtenáři posílali výsledky domácího pečení, zareagovalo mnoho čtenářů. Dělí se většinou na dvě...

Hosté metr a půl od sebe? Nesmysl, říká televizní šéfkuchař Kašpárek

Ztráty jeho restaurace šplhají k milionu korun. A není sám. „Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí,“ říká známý televizní...

Chleba podle čtenářů: nemusí být kvasový, i z droždí může být luxusní

Výzva, abyste posílali své pekařské výtvory, nám doslova zaplnila e-mailové schránky. Z toho je vidět, jak je tato...

TEST: Jaká je kosmetika od Nivea Baby?
TEST: Jaká je kosmetika od Nivea Baby?

Dvacet maminek mělo možnost vyzkoušet šetrnou kosmetiku od Nivea Baby, která je určena těm nejmenším do 3 let. Jak dětem vyhovoval micelární gel a krém proti opruzeninám? A sáhly by maminky po této kosmetice znovu?

Česko patrně srazilo míru nakažlivosti viru na méně než polovinu

Model českých odborníků tvrdí, že v Česku se výrazně zpomalilo šíření viru SARS-CoV-2. Podle jejich údajů klesla...

Schillerová: Podpora OSVČ bude plošná, podmínka poklesu příjmů zmizí

Ministryně financí Alena Schillerová chystá po tlaku ze strany živnostníků výrazné zmírnění podmínek pro přiznání...

Služba kontroluje práci z domova. Jejímu výrobci lidé spílají

Koronavirus ji firmám vnutil, jenže mnohé firmy mají pocit, že kvůli práci z domova ztrácejí nad pracovní silou dohled....

Ornella Koktová je podruhé maminkou. Dítě dostalo severské jméno

Ornella Koktová (27) je dvojnásobnou maminkou. Po synovi Quentinovi (7) přivítali šťastní rodiče 1. dubna na svět...

Páté zvláštní poselství za 68 let vlády. Alžběta II. promluvila o koronaviru

Britská královna Alžběta II. (93) v neděli promluvila k veřejnosti. V předtočené nahrávce zdůraznila nutnost sebekázně...