Roli televizního šéfa už jste opustil, nicméně jak vidíte současnou situaci v české gastronomii?
Dnes restauratérsky žijeme v době, kdy se to pomalu blíží jakési diktatuře proletariátu, situace na pracovním trhu je zoufalá. Ovšem zase si díky tomu uvědomíte, jak strašně zaostalá je legislativa, která se podnikání týká. Jak strašně komplikované to je, přitom by vůbec nemuselo. A jak strašně rigidní nebo zabednění jsou lidé, kteří mají právo tyto věci rozhodnout jinak.
Chybí mi u nás výchova k práci. A vůle nechat lidi dělat, říká Pohlreich
Zdeněk Pohlreich v kuchyni své restaurace Divinis oceňované opakovaně michelinským Bibem. Už moc nevaří, ale snaží se ze svých šéfkuchařů udělat ještě lepší šéfkuchaře. A není mu zatěžko přivézt jim osobně do kuchyně třeba ty nejlepší citrony. | foto: MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium
Měsíční
Roční
na 90 dní zdarma
Dvouleté
na 90 dní zdarma
Připojte se ještě dnes a získejte:
- Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
- Více než 30 000 prémiových článků od renomovaných autorů
- Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Veganský šéfkuchař vaří ve škole. Sestavit menu je velké taktizování, líčí

Vzpomínáte na buchtičky se šodó, univerzální hnědou omáčku nebo haši? Letité „šlágry“ školních...
Při grilování je teploměr naprosto nezbytný, maso se nevysuší, radí pipMaster

Češi milují grilování. V posledních letech roste obliba hovězího a také grilovaného ovoce...
V Itálii bych si restauraci nikdy neotevřel, říká grill master Daniele Govoni

Jeho příběh je hodně netradiční. Italský geodet Daniele Govoni se usadil v Praze, kde se zamiloval...
Do restaurací konkurentů chodím rád. Hledám inspiraci, říká Filip Sajler

Populární kuchař, hvězda kulinárního televizního pořadu Kluci v akci, úspěšný automobilový závodník...
Pečeme tak, aby alergik věděl, že mu bude dobře, říká majitelka cukrárny Buchty

Lidí s alergií na lepek či mléko přibývá. Proto se zvedá zájem o jídla i zákusky, v nichž není...
Od čtrnácti ji živilo houbaření a prodej hub, ve městě drahé pochoutky
„Dnes považujeme houbaření za hobby, ale pro mou prababičku, pocházející z malé obce na Kladensku, to bylo náročné...
Vyrobte si příruční dřevník hned na zápraží. V zimě budete mít dřevo po ruce
Topíte v zimě v krbu nebo krbových kamnech a máte rádi nachystané úhledné hraničky dřeva? Pojďte si s námi vyrobit...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
S noblesou vyřízla líčka z vepřové hlavy a uhranula porotu MasterChefa
Soutěžící MasterChefa umějí překvapit, o tom žádná. Nicméně zručnost a lehkost, s nimiž jednadvacetiletá finalistka...
Prací v michelinské restauraci si příliš nevyděláte, říká vítězka MasterChefa
Premium Jako sedmnáctiletá ohromila porotu pořadu MasterChef Česko svým kuchařským talentem i neotřelými nápady a soutěž...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Je to britka. Jenže s dlouhými chlupy a mazlivější, což je u kočky fajn
Britská dlouhosrstá kočka je taková kočičí královna v novém, huňatějším kabátku, v němž vypadá jako medvídek. Najít ji...
Slupky nevyhazujte. Ochudili byste se o slušnou dávku vitaminů
Ve slupkách banánů, jablek, okurek a dalších plodů se skrývá spousta účinných látek, které byste neměli nechat...
S noblesou vyřízla líčka z vepřové hlavy a uhranula porotu MasterChefa
Soutěžící MasterChefa umějí překvapit, o tom žádná. Nicméně zručnost a lehkost, s nimiž jednadvacetiletá finalistka...
Okurková pizza na sítích rozhádala jedlíky. Vzbudila nadšení i odpor
S nakládanými okurkami je to zřejmě jako s koprovou omáčkou. Jedni ji milují, druzí ji navždy vyřadili ze svého...
Víno může pod korkem zrát stejně dobře jako pod šroubem, říká degustátor
Premium K čemu pít bílé a k čemu červené víno? Smí se bílé dolévat? Jaká jsou vlastně pravidla? Hlavně ať chutná! Vášnivý...

Vyzkoušejte s námi prací kapsle Persil a aviváž Silan zdarma!
Pokud se na vás neusmálo štěstí na jaře, kdy naši testeři vyzkoušeli prací gel Persil, tak pak je takhle testovačka přímo pro vás! Hledáme 40...