KVÍZ: Pamatujete si, jak se rval Zdeněk Pohlreich za dobré jídlo?

aktualizováno 
Deset let jezdil po celé republice a snažil se pomoci hospodským, kteří o to projevili zájem. Pocity marnosti ze setkání s hochštaplery, lenochy a neschopnými kuchaři střídaly i okamžiky čisté radosti a nadšení z těch, pro které je vaření a služba lidem životním posláním.

Zdeněk Pohlreich | foto: iDNES.cz

Možnost nakouknout do kuchyně nejrůznějších restaurací, pod pokličku jejich podnikání i do způsobu uvažování jejich majitelů, byla fascinující. A pro řadu diváků už sama o sobě dost dobrým důvodem, proč pořad Ano, šéfe! sledovali.

Otestujte se, co si z Ano, šéfe! pamatujete

Víte, kde se natáčel první díl pořadu, a kde po deseti letech poslední? Utekl někdy Zdeněk Pohlreich z natáčení, kdo ho znechutil a kdo nadchl? A co kuchařům radil?

Jestli někdo udělat pro změny v české gastronomii spoustu mravenčí práce, pak právě Zdeněk Pohlreich, který se nebál zajet do těch nejzapadlejších koutů vlasti a zkoušel tam zarputile měnit zaběhnuté zvyky i pohledy na věc.

Právem se pak jako hlavní protagonista pořadu postupně stal největším tahákem pořadu. Během deseti let natáčení, od roku 2008 až do letoška, zrál jako víno. Profesně i lidsky.

A jestli mnozí od prvních dílů pořadu utíkali od televize pro jeho slovník, který nebyl o nic jemnější než u britského drsňáka a šéfkuchaře Gordona Ramsayho, „šéf“ se za pár let doslova před očima proměnil v člověka, jenž sice nejde pro sprosté slovo daleko, ale jako argument ho dávno nepotřebuje.

Autor:

Nejčtenější

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Chtěla kocoura na mazlení, on na ni místo toho útočí. I na vnoučata

Ačkoliv působí jako agresor, podle Kláry kocour Mazlík ve skutečnosti jen...

Šestiletý kocour důchodkyně z Milevska se sice jmenuje Mazlík, ovšem jakémukoliv souznění se svým jménem se úspěšně...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

Nákup až ke dveřím přivezou autonomní vozíky. Testuje je britské Tesco

Britské Tesco zavádí autonomní vozíky, které přivezou nákup až ke dvěřím

Technologická společnost Starship vsadila místo dronů na autonomní vozíčky, které dokážou přivézt nákup do čtvrthodiny...

O venkovní žaluzie je třeba pečovat i v zimě. Hrozí hlavně přimrznutí

Venkovní žaluzie dostávají zabrat při venkovním sněžení.

Venkovní žaluzie prokazují velkou službu nejenom přes léto, ale i v zimě, kdy chrání před chladem a před nechtěnými...

Většinu orchidejí stačí namáčet, rosit a hnojit. I ty maceškovité

Můrovce jsou ideální orchideje pro začátečníky.

Mnohé orchideje spojují dlouhou dobu kvetení a exotický vzhled s překvapivě malými nároky na péči. Konkrétní praktické...

Najdete na iDNES.cz