KVÍZ: Pamatujete si, jak se rval Zdeněk Pohlreich za dobré jídlo?

aktualizováno 
Deset let jezdil po celé republice a snažil se pomoci hospodským, kteří o to projevili zájem. Pocity marnosti ze setkání s hochštaplery, lenochy a neschopnými kuchaři střídaly i okamžiky čisté radosti a nadšení z těch, pro které je vaření a služba lidem životním posláním.

Zdeněk Pohlreich | foto: iDNES.cz

Možnost nakouknout do kuchyně nejrůznějších restaurací, pod pokličku jejich podnikání i do způsobu uvažování jejich majitelů, byla fascinující. A pro řadu diváků už sama o sobě dost dobrým důvodem, proč pořad Ano, šéfe! sledovali.

Otestujte se, co si z Ano, šéfe! pamatujete

Víte, kde se natáčel první díl pořadu, a kde po deseti letech poslední? Utekl někdy Zdeněk Pohlreich z natáčení, kdo ho znechutil a kdo nadchl? A co kuchařům radil?

Jestli někdo udělat pro změny v české gastronomii spoustu mravenčí práce, pak právě Zdeněk Pohlreich, který se nebál zajet do těch nejzapadlejších koutů vlasti a zkoušel tam zarputile měnit zaběhnuté zvyky i pohledy na věc.

Právem se pak jako hlavní protagonista pořadu postupně stal největším tahákem pořadu. Během deseti let natáčení, od roku 2008 až do letoška, zrál jako víno. Profesně i lidsky.

A jestli mnozí od prvních dílů pořadu utíkali od televize pro jeho slovník, který nebyl o nic jemnější než u britského drsňáka a šéfkuchaře Gordona Ramsayho, „šéf“ se za pár let doslova před očima proměnil v člověka, jenž sice nejde pro sprosté slovo daleko, ale jako argument ho dávno nepotřebuje.

Autor:

Nejčtenější

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

Restaurace U Matěje, kterou v dubnu otevře Jan Punčochář.

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci Grand Cru. Od dubna...

Za lány bledulí míří tisíce turistů, ze vsi se na měsíc stalo parkoviště

Když vyjde počasí, vypadá to v rezervaci zhruba takto. Mezi lány bledulí se...

Poslové jara jsou tady, hlásí lidé z Chlébského na Bystřicku. Vesnička na pomezí Vysočiny a Jihomoravského kraje se...

KVÍZ: Otestujte se, co víte o jarní přírodě v Česku

Co víte o naší jarní přírodě? Úplně postačí, pokud se v ní umíte chovat. Víte...

Nemusíte být zrovna kovaní zoologové nebo odborníci přes tuzemskou flóru, nikdy ovšem nevíte, kdy se vám může vědění o...

Amuse bouche, clafoutis, gravlax, entrecôte. Průvodce jídelním lístkem

Chateaubriand je dvojnásobně tlustý steak ze svíčkové, asi 6 až 7 cm silný.

Dokonce i váš hostinský se zdánlivě zbláznil a má jídelníček plný cizích názvů pokrmů? Při návštěvě restaurace někdy...

Jak pěstovat kapradiny, ideální domácí čističky a zvlhčovače vzduchu

Ledviník je ideální i do závěsných nádob. Jeho listy mohou být až 75 cm dlouhé....

Jejich zajímavě tvarované listy osvěží domácnost jako málokterá jiná pokojová rostlina. Stačí si jen vybrat ten správný...

Další z rubriky

Jak se vyhnout salmonele. Dejte pozor na křížovou kontaminaci

Mezi jednotlivými operacemi v kuchyni si myjte ruce.

Při práci s kuřecím masem nebo vejci by se podle kuchařů mělo automaticky pracovat tak, jako by se předpokládalo, že...

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

Restaurace U Matěje, kterou v dubnu otevře Jan Punčochář.

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci Grand Cru. Od dubna...

Amuse bouche, clafoutis, gravlax, entrecôte. Průvodce jídelním lístkem

Chateaubriand je dvojnásobně tlustý steak ze svíčkové, asi 6 až 7 cm silný.

Dokonce i váš hostinský se zdánlivě zbláznil a má jídelníček plný cizích názvů pokrmů? Při návštěvě restaurace někdy...

Najdete na iDNES.cz