KVÍZ: Pamatujete si, jak se rval Zdeněk Pohlreich za dobré jídlo?

aktualizováno 
Deset let jezdil po celé republice a snažil se pomoci hospodským, kteří o to projevili zájem. Pocity marnosti ze setkání s hochštaplery, lenochy a neschopnými kuchaři střídaly i okamžiky čisté radosti a nadšení z těch, pro které je vaření a služba lidem životním posláním.

Zdeněk Pohlreich | foto: iDNES.cz

Možnost nakouknout do kuchyně nejrůznějších restaurací, pod pokličku jejich podnikání i do způsobu uvažování jejich majitelů, byla fascinující. A pro řadu diváků už sama o sobě dost dobrým důvodem, proč pořad Ano, šéfe! sledovali.

Otestujte se, co si z Ano, šéfe! pamatujete

Víte, kde se natáčel první díl pořadu, a kde po deseti letech poslední? Utekl někdy Zdeněk Pohlreich z natáčení, kdo ho znechutil a kdo nadchl? A co kuchařům radil?

Jestli někdo udělat pro změny v české gastronomii spoustu mravenčí práce, pak právě Zdeněk Pohlreich, který se nebál zajet do těch nejzapadlejších koutů vlasti a zkoušel tam zarputile měnit zaběhnuté zvyky i pohledy na věc.

Právem se pak jako hlavní protagonista pořadu postupně stal největším tahákem pořadu. Během deseti let natáčení, od roku 2008 až do letoška, zrál jako víno. Profesně i lidsky.

A jestli mnozí od prvních dílů pořadu utíkali od televize pro jeho slovník, který nebyl o nic jemnější než u britského drsňáka a šéfkuchaře Gordona Ramsayho, „šéf“ se za pár let doslova před očima proměnil v člověka, jenž sice nejde pro sprosté slovo daleko, ale jako argument ho dávno nepotřebuje.

Autor:

Tipy na jaro


Nejčtenější

UHO stále žije. V restauracích se maskuje za přírodní šťávu

Základní omáčka, kterou v restauraci najdete u receptů s jídlem přelitým šťávou.

Tradiční česká rychlovka z jídelen v podobě UHO, tedy univerzální hnědé omáčky, stále přežívá v řadě hospod a...

Kuře v jogurtu podle Pohlreicha. Ozvláštnil ho kurkumou a chilli

Kuřecí plátek nakládaný v jogurtové marinádě

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich jako by naslouchal fanouškům a od poměrně drahého hovězího masa se přesouvá do lidovějších...

Odis je ideální psí společník z Ukrajiny, miluje sport i lenošení na gauči

Toto plemeno se skvěle hodí na všemožné psí sporty.

Ukrajinský odis je univerzální společník vhodný jak pro sport, tak lenošení na gauči. Je to vynikající rodinný...

Zakládáte či chcete měnit svou zahradu? Nejdříve si ujasněte koncepci

Patříte-li mezi společenské typy, můžete zahradu koncipovat jako velký obývák s...

Chystáte se vybudovat novou zahradu či změnit vzhled té stávající? Právě vám je tedy určen pětidílný seriál magazínu...

Rodinnou zahradu na kraji města architekti propojili s okolní krajinou

Z nudné smutné placky u novostavby rodinného domku vytvořili architekti se...

Mladí manželé z Českolipska měli už při výstavbě domu jasno v tom, že si nechají od architekta navrhnout i zahradu. Jen...

Další z rubriky

Agrivoltaika staví panely svisle, zaberou jen procento půdy

Mezi panely mohou zemědělci normálně hospodařit.

Pošramocenou pověst fotovoltaických elektráren, které se staví na polích, se pokouší napravit zajímavý německý projekt....

Netradiční hovězí steak z roštěné. Vyzkoušejte marinádu z jalovce a vodky

Klasické grilování hovězího si vystačí se solí a pepřem, ale pokud toužíte po...

Klasické grilování hovězího si vystačí se solí a pepřem, ale pokud toužíte po nových chutích, zkuste maso na chvíli...

PORADNA: Bojím se, že si zabouchnu dveře. Existuje řešení?

Problémy s klíči jsou nejen problémem žen.

Čtenářka Jana bydlí v pronájmu a má jen jednu soupravu klíčů od bytu. Tak trochu trpí fóbií, že vyjde na chodbu, dveře...

Najdete na iDNES.cz