Krize ho přišla na miliony. „Teď musíme hlavně bojovat a přežít.“ Vláda pozastavila EET. „Takže černota ještě vzroste,“ usmívá se Pohlreich. Mimochodem, i slavný šéfkuchař musel vyhazovat personál. Přežije to? „Nevím, snad jo. Ale někdo říká, že tohle nepřežije až padesát procent hospod...“ | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Mám už celé krize dost, hyperbola strachu je šílená, říká šéfkuchař Pohlreich

Když vidíte sedět Zdeňka Pohlreicha v úplně prázdné restauraci Next Door v centru Prahy, kde jste si dřív bez rezervace skoro neměli šanci sednout, je to zvláštní obrázek. „No jo, už aby ta šaškárna skončila,“ říká do ticha známý šéfkuchař.

Máte zavřeno sedmým týdnem. Už jste spočítal, kolik vás to stálo?
No, moc veselý počítání to nebylo… 

Kolik?
No to vám samozřejmě nemůžu říct.

Miliony?
Řekněme miliony.

Tento článek je součástí exkluzivního obsahu

První měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně. Členství je možné kdykoliv zrušit a je bez závazků.

Již máte předplatné?
Stačí se přihlásit a číst dál.

Témata: krize, Týdeník Téma, Životní styl, Zdeněk Pohlreich, Dáme jídlo, Jan Punčochář, Masterchef, Plzeňský Prazdroj, Přemek Forejt, Radek Kašpárek, Rohlík.cz, potravina, Emmanuel Macron, živnost, Elektronická evidence tržeb (EET), Národní galerie