Václav Frič je nejen výborný kuchař, ale zároveň i bavič a učitel, což dodnes dokazuje v Pražském kulinářském institutu. | foto: Prakul.cz

Kuchař je řemeslník, který si může špínu s chutí olíznout, říká Václav Frič

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Pětadvacet let vařil Václav Frič v Praze v nejlepších podnicích. Nakonec se rozhodl vrátit a usadit se v rodných Čakovičkách a postavit si tam hospodu Na Pekárně. Letos už oslavili devátý rok. Na oplátku díky tomu přišel o každodenní zdlouhavé dojíždění, asi stokrát víc se vidí s rodinou a dělá si věci po svém.

Jak se stalo, že proslulý kuchař vládnoucí české kuchyni se ocitnul v Čakovičkách? Sedíme v sousedské hospůdce se stolem pro štamgasty.
To je jednoduché, prostě odtud pocházím. Mám tady tátu, strejdu, kamarády, se kterými jsem vyrůstal. Ale je pravda, že jsem dvacet pět let vařil v Praze. Ale to každodenní dojíždění při stále zhoršující se dopravě se už nedalo vydržet. A šéfkuchařem jsem se stal v době, kdy jsem založil rodinu, ale viděla mě jenom ráno a večer, mnohdy už spali. Takže mi logicky nadávali. Tak jsem postavil hospodu, kde nahoře bydlíme. Což má tu výhodu, že třeba když jdou děti ze školy, můžou se stavit na oběd, ale každopádně se vidíme.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hovory na talíři