- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Václav Frič je nejen výborný kuchař, ale zároveň i bavič a učitel, což dodnes dokazuje v Pražském kulinářském institutu. | foto: Prakul.cz
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Jak se stalo, že proslulý kuchař vládnoucí české kuchyni se ocitnul v Čakovičkách? Sedíme v sousedské hospůdce se stolem pro štamgasty.
To je jednoduché, prostě odtud pocházím. Mám tady tátu, strejdu, kamarády, se kterými jsem vyrůstal. Ale je pravda, že jsem dvacet pět let vařil v Praze. Ale to každodenní dojíždění při stále zhoršující se dopravě se už nedalo vydržet. A šéfkuchařem jsem se stal v době, kdy jsem založil rodinu, ale viděla mě jenom ráno a večer, mnohdy už spali. Takže mi logicky nadávali. Tak jsem postavil hospodu, kde nahoře bydlíme. Což má tu výhodu, že třeba když jdou děti ze školy, můžou se stavit na oběd, ale každopádně se vidíme.
Připojte se ještě dnes a získejte: