Václav Frič
České omáčky musíte vystát. Doma peču svíčkovou v troubě, říká Václav Frič
Do jeho restaurace se jezdí na českou klasiku, hlavně na omáčky. Mnozí hosté vám řeknou, že lepší svíčkovou nikde nejedli. Šéfkuchař Václav Frič vařil pětadvacet let v nejlepších pražských podnicích,...
Sněžit nemusí, ale zkuste nej recepty na svatomartinskou husu a rohlíčky
Svátek svatého Martina je doslova za dveřmi, takže je nejvyšší čas začít s přípravami. Pokud jste ještě nekoupili tradiční husu, je nejvyšší čas, ale dobrou službu udělá i kachna nebo skromná verze v...
VIDEO: Kuchař Václav Frič oslavil otevření okresů zabijačkovým jarmarkem
Konečně se něco děje, říkali si návštěvníci zabijačkového jarmarku, který uspořádal šéfkuchař Václav Frič ve své restauraci Na Pekárně. Zatím jenom v rouškách a bez možnosti konzumace na místě, ale i...
Kuchař je řemeslník, který si může špínu s chutí olíznout, říká Václav Frič
Pětadvacet let vařil Václav Frič v Praze v nejlepších podnicích. Nakonec se rozhodl vrátit a usadit se v rodných Čakovičkách a postavit si tam hospodu Na Pekárně. Letos už oslavili devátý rok. Na...
PORADNA: Nedokážu obyčejné knedlíky, ale ty z obchodu nejsou k jídlu
Kdysi se říkalo, že dokud se budoucí nevěsta nenaučí uvařit knedlík, nemůže se vdát. Zdánlivě by se zdálo, že není přece problém skočit do obchodu, koupit ho a mít to bez práce. Jenže ozvala se nám...
Uvařte si české menu s výraznými chutěmi perníku, povidel a višní
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně je velký milovník a popularizátor klasické české kuchyně. Přesvědčí vás, že i v této zdánlivě tradiční disciplíně lze stále objevovat nové obzory.
Slavná pražská velryba připlula před 125 lety. Teď osiřela v prázdném sále
Jednou z nejpozoruhodnějších položek ve sbírkách Národního muzea v Praze je kostra plejtváka myšoka, jež byla poprvé veřejnosti představena 28. listopadu 1888, původně ale v tehdejším Náprstkově...
Čtyři finty pro ztracené vejce tak, aby se vám vždycky povedlo
Televizní kuchaři milují recepty se ztraceným vejcem. Má to znít, jako že toto je nejvyšší meta kulinářského umění. Přitom na přípravě není nic světoborného. A je ostuda, že ji nezvládají ani mnozí...
Gurmetův podzimní průvodce: nejlepší restaurace, trhy, víno a knihy
Jestli si máte na podzim vybrat jen jednu restauraci, kam zajít na dobré jídlo, navštivte podnik Na Pekárně. Ten je hitem letošního podzimu. A co si nalít do skleničky, jakou kuchařku si přečíst a...
VIDEO: Pohlreich a Frič se uznávají, kvůli svíčkové by se ale možná poprali
Kuchařská show Na nože! je nejen zábavným televizním pořadem, ale občas může odhalit i jemné rozdíly ve způsobech, jakými vařit. A to i v situaci, kdy jsou oba kuchaři navzájem respektovanými kolegy...
Svíčková, tatarák, steak. Naučte se je připravit vaše nejoblíbenější jídla
Vybírali jste z padesátky jídel a trojice pokrmů, které získaly nejvyšší počet hlasů, neobsahuje překvapení. Pořádný steak, tatarák a svíčková jsou sázkou na jistotu, která však vyjde jen tehdy,...
Nejlepší recepty ze zvěřiny: jelení hřbet nebo divoká kachna
Zvěřina nepatří mezi nejlevnější masa, proto se pořád řadí mezi lahůdky, které si dopřáváme spíše výjimečně. V současnosti je ale dostupnější než před několika lety. Kupujte ho ale jen z prověřených...
VIDEOKURZ VAŘENÍ: Pozvěte kámoše na grilovaná žebírka
Češi grilování propadli. A skutečně, přátelé, pivo a voňavé masíčko, to je ideální program na volné letní odpoledne. Americkými grilovanými žebírky takové posezení jednoznačně vyšperkujete.
VIDEO-KURZ VAŘENÍ: Salát, s nímž dáte pikniku šmrnc
Horké letní odpoledne ve dvou, na dece v parku čas nijak nepospíchá, lahev dobrého vína je už otevřená. Schází jen něco k zakousnutí. Zkuste na piknik vyrazit s osvěžujícím rajčatovým salátem s...
Šéfkuchař při testu masa nadával, vadily mu marinády
Když šéfkuchař Václav Frič griloval testovaná masa, z nichž třetina vzorků v testu MF DNES propadla, hodně u toho nadával. Jen málo vzorků bylo podle jeho gusta. Marináda totiž podle něj na gril...
Vášnivý kuchař Václav Frič: chlapské kuchyni musíte dát svoje srdce
V kuchyni je třeba umět riskovat, nebát se a hlavně vařit s vášní. Povede-li se vám to, budete sexy, tvrdí šéfkuchař Václav Frič, který vede kurzy vaření v Pražském kulinářském institutu.