Václav Frič

Šéfkuchař Václav Frič vařil v Praze v nejlepších podnicích, nakonec se rozhodl vrátit a usadit se v rodných Čakovičkách a postavit si tam hospodu Na Pekárně.

České omáčky musíte vystát. Doma peču svíčkovou v troubě, říká Václav Frič

Premium

Do jeho restaurace se jezdí na českou klasiku, hlavně na omáčky. Mnozí hosté vám řeknou, že lepší svíčkovou nikde nejedli. Šéfkuchař Václav Frič vařil pětadvacet let v nejlepších pražských podnicích,...

20. července 2022

Sněžit nemusí, ale zkuste nej recepty na svatomartinskou husu a rohlíčky

Svátek svatého Martina je doslova za dveřmi, takže je nejvyšší čas začít s přípravami. Pokud jste ještě nekoupili tradiční husu, je nejvyšší čas, ale dobrou službu udělá i kachna nebo skromná verze v...

6. listopadu 2021

VIDEO: Kuchař Václav Frič oslavil otevření okresů zabijačkovým jarmarkem

Konečně se něco děje, říkali si návštěvníci zabijačkového jarmarku, který uspořádal šéfkuchař Václav Frič ve své restauraci Na Pekárně. Zatím jenom v rouškách a bez možnosti konzumace na místě, ale i...

20. dubna 2021

Kuchař je řemeslník, který si může špínu s chutí olíznout, říká Václav Frič

Premium

Pětadvacet let vařil Václav Frič v Praze v nejlepších podnicích. Nakonec se rozhodl vrátit a usadit se v rodných Čakovičkách a postavit si tam hospodu Na Pekárně. Letos už oslavili devátý rok. Na...

16. října 2020

PORADNA: Nedokážu obyčejné knedlíky, ale ty z obchodu nejsou k jídlu

Kdysi se říkalo, že dokud se budoucí nevěsta nenaučí uvařit knedlík, nemůže se vdát. Zdánlivě by se zdálo, že není přece problém skočit do obchodu, koupit ho a mít to bez práce. Jenže ozvala se nám...

9. října 2020

Uvařte si české menu s výraznými chutěmi perníku, povidel a višní

Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně je velký milovník a popularizátor klasické české kuchyně. Přesvědčí vás, že i v této zdánlivě tradiční disciplíně lze stále objevovat nové obzory.

25. ledna 2015

Slavná pražská velryba připlula před 125 lety. Teď osiřela v prázdném sále

Metro.cz

Jednou z nejpozoruhodnějších položek ve sbírkách Národního muzea v Praze je kostra plejtváka myšoka, jež byla poprvé veřejnosti představena 28. listopadu 1888, původně ale v tehdejším Náprstkově...

27. listopadu 2013  11:48

Čtyři finty pro ztracené vejce tak, aby se vám vždycky povedlo

Televizní kuchaři milují recepty se ztraceným vejcem. Má to znít, jako že toto je nejvyšší meta kulinářského umění. Přitom na přípravě není nic světoborného. A je ostuda, že ji nezvládají ani mnozí...

4. prosince 2012

Gurmetův podzimní průvodce: nejlepší restaurace, trhy, víno a knihy

Jestli si máte na podzim vybrat jen jednu restauraci, kam zajít na dobré jídlo, navštivte podnik Na Pekárně. Ten je hitem letošního podzimu. A co si nalít do skleničky, jakou kuchařku si přečíst a...

9. října 2011  10:06

VIDEO: Pohlreich a Frič se uznávají, kvůli svíčkové by se ale možná poprali

Kuchařská show Na nože! je nejen zábavným televizním pořadem, ale občas může odhalit i jemné rozdíly ve způsobech, jakými vařit. A to i v situaci, kdy jsou oba kuchaři navzájem respektovanými kolegy...

3. listopadu 2010

Svíčková, tatarák, steak. Naučte se je připravit vaše nejoblíbenější jídla

Vybírali jste z padesátky jídel a trojice pokrmů, které získaly nejvyšší počet hlasů, neobsahuje překvapení. Pořádný steak, tatarák a svíčková jsou sázkou na jistotu, která však vyjde jen tehdy,...

15. srpna 2010

Nejlepší recepty ze zvěřiny: jelení hřbet nebo divoká kachna

Zvěřina nepatří mezi nejlevnější masa, proto se pořád řadí mezi lahůdky, které si dopřáváme spíše výjimečně. V současnosti je ale dostupnější než před několika lety. Kupujte ho ale jen z prověřených...

24. října 2009

VIDEOKURZ VAŘENÍ: Pozvěte kámoše na grilovaná žebírka

Češi grilování propadli. A skutečně, přátelé, pivo a voňavé masíčko, to je ideální program na volné letní odpoledne. Americkými grilovanými žebírky takové posezení jednoznačně vyšperkujete.

6. srpna 2009

VIDEO-KURZ VAŘENÍ: Salát, s nímž dáte pikniku šmrnc

Horké letní odpoledne ve dvou, na dece v parku čas nijak nepospíchá, lahev dobrého vína je už otevřená. Schází jen něco k zakousnutí. Zkuste na piknik vyrazit s osvěžujícím rajčatovým salátem s...

25. července 2009

Šéfkuchař při testu masa nadával, vadily mu marinády

Když šéfkuchař Václav Frič griloval testovaná masa, z nichž třetina vzorků v testu MF DNES propadla, hodně u toho nadával. Jen málo vzorků bylo podle jeho gusta. Marináda totiž podle něj na gril...

24. července 2009  11:03

Vášnivý kuchař Václav Frič: chlapské kuchyni musíte dát svoje srdce

V kuchyni je třeba umět riskovat, nebát se a hlavně vařit s vášní. Povede-li se vám to, budete sexy, tvrdí šéfkuchař Václav Frič, který vede kurzy vaření v Pražském kulinářském institutu.

13. července 2009
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.