Zatočte se škůdci na zahradě. Poradíme, jak se zbavit mšic či padlí

  0:09aktualizováno  0:09
Vrcholící léto je pro nejrůznější zahradní škůdce ráj. Na zahradě vám může řádit třeba krtek, ve skleníku molice či plíseň. Nedovolte jim, aby vám zkazili radost z úrody.
Část 1/6

Mšice

S mšicemi si nejlíp poradí slunéčko sedmitečné.

S mšicemi si nejlíp poradí slunéčko sedmitečné.

Mšice jsou jedním z největších škůdců. Z rostlin vysávají mízu a tím je oslabují. Listy se začnou kroutit nebo opadávat. Když se mšice přemnoží, začne se na listech objevovat mazlavý černý povlak.

Před mšicemi rostliny ochrání i přírodní postřiky

Preventivně odstraňujte plevel, v němž se můžou množit vajíčka. Šetřete s dusíkatými hnojivy.

Můžete zkusit přípravky na přírodní bázi, většinou ovšem pomohou jako prevence. Pokud už se mšice přemnožily, mohou pomoci chemické přípravky.

K růžím vysaďte afrikány nebo levanduli

Autoři:

Nejčtenější

Pivo si vaří v paneláku a královsky se baví. Domácích vařičů přibývá

Ochutnávka – asi nejzajímavější fáze domácího vaření.

Staletá tradice českého pivaření má nový fenomén. Stále víc lidí se baví samovýrobou a experimentováním s nekonečným...

OBRAZEM: Houby sbírají naši čtenáři i v Americe, v Česku je vozí kolečkem

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se...

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se rozhodli podělit se o novou várku vašich...

Česku hrozí první mrazíky. Připravte se a zachraňte úrodu ze zahrádky

O zeleninu na zahrádce musíte řádně pečovat.

Letos hrozí podle meteorologů přízemní mrazíky poněkud dříve. Některé druhy zeleniny však ještě nestačily pořádně...

Sezona dýní je tady. Vyznáte se v nich a umíte je zpracovat v kuchyni?

Máslová dýně

Dýně jsou k dostání všude, stačí po nich jen sáhnout. Jak však poznat na první pohled ty nejchutnější? dokážete...

Nejlepší bio pochoutka roku je sušené maso. Je od mlsné kozy

Barbora Filípek Spitzová na své farmě

Na zemědělskou tradici svého otce i dědy Barbora Filípek Spitzová navázala teprve před čtyřmi lety, ale už nyní se jí...

Další z rubriky

Kuchař a lovec chutí: Ochutnávání v cizině je důležité pro rozvoj podniku

Kyjevské trhy a nákupy

Ve restauracích, kde pracuje, mu říkají kuchař cestovatel. Cestuje mezi Ukrajinou a Čechy, mezi sedmi podniky v Kyjevě...

Sezona dýní je tady. Vyznáte se v nich a umíte je zpracovat v kuchyni?

Máslová dýně

Dýně jsou k dostání všude, stačí po nich jen sáhnout. Jak však poznat na první pohled ty nejchutnější? dokážete...

Oživuji mrtvé látky, říká žačka Liběny Rochové. Prodává odpad z textilek

Módní designérka Lenka Vacková ve svém obchodu s látkami, které by jinak...

Designérka Lenka Vacková dává druhou šanci textiliím, které by jinak patrně skončily v kontejnerech či na skládce. Což...

Nejlepší bio pochoutka roku je sušené maso. Je od mlsné kozy

Barbora Filípek Spitzová na své farmě

Na zemědělskou tradici svého otce i dědy Barbora Filípek Spitzová navázala teprve před čtyřmi lety, ale už nyní se jí...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz