„Kuchař musí za jídlem cestovat, protože se celý život učí,“ tvrdí Radek David, který řadu let patří mezi deset nejlepších tuzemských kuchařů. | foto: Bearnika Photography

Jedl jsem už i pokrm servírovaný na holínce, říká šéfkuchař z La Verandy

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
„Kuchař musí za jídlem cestovat, protože se celý život učí,“ tvrdí Radek David (46), který řadu let patří mezi deset nejlepších tuzemských kuchařů. Po více než měsíční pauze zaviněné pandemií koronaviru opět rozjíždí dvě restaurace v Praze (La Veranda, The Bistro) a jednu v Průhonicích (Babiččina zahrada).

Vedle toho pravidelně hledá inspiraci za hranicemi – při dovolených s rodinou i při inspekčních cestách po Evropě se svým týmem. A do toho si tu a tam vyzkouší týdenní stáž ve vyhlášené restauraci světových kuchařů, která je podle něj občas zkouškou pokory.

V rozhovoru nezapomněl Radek David zavzpomínat, jak vařil se Zdeňkem Pohlreichem, nebo na magickou oslavu v restauraci Eleven Madison Park v New Yorku.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma

Hovory na talíři