Co letos chystají hvězdy pro vaši zahradu, domov, kondici i koníčky?

Část 11/13

KOZOROH 22.12. – 20.1.

ZAHRADA: Víte co? Dejte si pauzu. Po loňském roce, kdy jste udělali, co se dalo, a ještě stačili zapřáhnout děti a jejich kamarády, si chvíli oddechu opravdu zasloužíte. O co méně budete své okolí měnit, o to více můžete snít. Vytvoření definitivního plánu toho, co chcete udělat, odložte na prosinec. Ve vašem znamení bude Jupiter a vy budete mít jasnou představu toho, co chcete.

DOMOV: Saturn vás nutí, abyste ve vylepšování bytu pokračovali dalším kolem. V první etapě zkontrolujte všechno, co doma máte na nejrůznějších poličkách a ve vitrínách. Vyhoďte to, co se vám nelíbí a co vám k ničemu není. Rozhodněte se, zda to rozdáte kamarádům, nebo prodáte na bleším trhu. Když k utrženým penězům něco přidáte, můžete nakoupit opravdu hodnotné a cenné starožitnosti.

ZDRAVÍ A KONDICE: Ve všem, co se zdraví týče, je důležitá zejména prevence. Pro jistotu si nechte hned na začátku roku zkontrolovat oči a uši. Kdybyste od lékaře dostali nabídku na operativní odstranění oční vady, měli byste o tom alespoň přemýšlet. Jde o řešení, které je sice náročnější, ale které jednou provždy vyřeší problémy, které se zrakem máte. Soustředěně o tom uvažujte.

KONÍČKY: Počítejte s dlouhým obdobím, kdy budou koníčky hrát daleko větší roli, než hrály dosud. Konečně se jim začnete věnovat naplno a bez výčitek svědomí. Když budete chtít strávit část dovolené na nějakém kurzu,v němž se máte šanci v tom, čemu se věnujete, zdokonalit, udělejte to. Zjištění, že život není jen odpovědná práce, ale i zábava, vám přinese spoustu radostí.

Autoři:

Nejčtenější

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

Restaurace U Matěje, kterou v dubnu otevře Jan Punčochář.

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci Grand Cru. Od dubna...

Hledám zmizelé příběhy, říká tvůrce legendárních papírových modelů

Architekt a tvůrce legendárních papírových vystřihovánek Richard Vyškovský

Jeho populární papírové modely pobláznily generace českých dětí. Architekt Richard Vyškovský je legenda vystřihovánek,...

Za lány bledulí míří tisíce turistů, ze vsi se na měsíc stalo parkoviště

Když vyjde počasí, vypadá to v rezervaci zhruba takto. Mezi lány bledulí se...

Poslové jara jsou tady, hlásí lidé z Chlébského na Bystřicku. Vesnička na pomezí Vysočiny a Jihomoravského kraje se...

Manuál, jak pěstovat ty nejběžnější bylinky. I v bytě či za oknem

Bylinky za oknem

Miniaturní zahrádka na okenním parapetu umožní sklízet čerstvé bylinky po celý rok. Většina z nich navíc...

Amuse bouche, clafoutis, gravlax, entrecôte. Průvodce jídelním lístkem

Chateaubriand je dvojnásobně tlustý steak ze svíčkové, asi 6 až 7 cm silný.

Dokonce i váš hostinský se zdánlivě zbláznil a má jídelníček plný cizích názvů pokrmů? Při návštěvě restaurace někdy...

Další z rubriky

Pokojové rostliny vzduch zvlhčují a čistí od formaldehydu či benzenu

Pokojové rostliny vytvoří pocit zabydlenosti, zvlhčí vzduch a zbaví ho...

Lidé, kteří jsou doma a na pracovišti obklopeni pokojovými rostlinami, jsou méně náchylní k nemocem, odolnější vůči...

Po zimě i větru nezanedbejte kontrolu střechy. Předejdete větším škodám

Zkontrolujte i oplechování všech průstupů střechy.

Letošní zima bohatá na srážky i změny teplot prověřila naše střechy. Majitelé rodinných domů, chat či chalup by tak...

První potravinová banka má vlastní kuchyni. Učí připravovat zeleninu

Zaměstnanci a dobrovolníci se chystají zavařovat jablka na štrúdl.

Potravinová banka z obchodů získá hromady lilků či brokolice. Jenže potřební lidé, kteří si tam chodí pro potraviny,...

Najdete na iDNES.cz