Co letos chystají hvězdy pro vaši zahradu, domov, kondici i koníčky?

Část 7/13

PANNA 23. 8. – 22. 9.

ZAHRADA: Ohledně zahrady je třeba se držet trochu zpátky. Loni jste se pořádně rozjeli a letos máte sklon pokračovat. Pak ale bohužel hrozí, že místo krásné a vymazlené zahrádky vznikne na vašem pozemku chaos, v němž poroste jedno přes druhé. Když zahradu necháte tak, jak je, a občas i něco trochu omezíte, bude to méně namáhavé a nakonec i hezčí.

DOMOV: Neustále přemýšlíte, jak váš byt zvětšit. Úvahami sice strávíte nejednu chvíli, ale žádné řešení vám nebude připadat dostatečně efektivní a rozumné. Velice rychle vám dojde, že se pokoušíte vytvořit něco, co prostě nejde. Místo dalšího dumání byste se měli začít zajímat spíše o větší byt nebo rovnou dům. Když se budete snažit, můžete se už v létě stěhovat.

ZDRAVÍ A KONDICE: Zdravá strava je vám vlastní, což znamená, že v tomto ohledu nic měnit nemusíte. Pozor si dávejte na léčivé bylinky. Než si z nich začnete vařit čaje nebo louhovat tinktury, měli byste zjistit, jak v těle jednotlivé rostlinky vzájemně působí. Byla by opravdu škoda, kdybyste byliny vypěstovali a pak si z nich připravili něco, co vám spíše uškodí.

KONÍČKY: Práce budete mít trochu víc, než je zdrávo, což znamená, že na koníčky bude naopak prostoru podstatně méně, než by se vám zamlouvalo. Přesto byste si měli alespoň jednou měsíčně udělat čas na nejrůznější setkání lidí, kteří váš zájem sdílejí. Máte tak šanci vidět spřízněné duše, s nimiž jste museli v poslední době kontakty omezit, což vás netěší.

Autoři:

Nejčtenější

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

Restaurace U Matěje, kterou v dubnu otevře Jan Punčochář.

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci Grand Cru. Od dubna...

Hledám zmizelé příběhy, říká tvůrce legendárních papírových modelů

Architekt a tvůrce legendárních papírových vystřihovánek Richard Vyškovský

Jeho populární papírové modely pobláznily generace českých dětí. Architekt Richard Vyškovský je legenda vystřihovánek,...

Za lány bledulí míří tisíce turistů, ze vsi se na měsíc stalo parkoviště

Když vyjde počasí, vypadá to v rezervaci zhruba takto. Mezi lány bledulí se...

Poslové jara jsou tady, hlásí lidé z Chlébského na Bystřicku. Vesnička na pomezí Vysočiny a Jihomoravského kraje se...

Manuál, jak pěstovat ty nejběžnější bylinky. I v bytě či za oknem

Bylinky za oknem

Miniaturní zahrádka na okenním parapetu umožní sklízet čerstvé bylinky po celý rok. Většina z nich navíc...

Amuse bouche, clafoutis, gravlax, entrecôte. Průvodce jídelním lístkem

Chateaubriand je dvojnásobně tlustý steak ze svíčkové, asi 6 až 7 cm silný.

Dokonce i váš hostinský se zdánlivě zbláznil a má jídelníček plný cizích názvů pokrmů? Při návštěvě restaurace někdy...

Další z rubriky

Jarního úklidu se nemusíte bát. Stačí, když si ho pořádně rozplánujete

Úklid nemusí být postrachem, pokud si ho dobře naplánujete.

První jarní sluneční paprsky dokážou odhalit, kolik prachu a špíny jsme přes zimu přehlédli. Příchod jara přímo vyzývá...

Amuse bouche, clafoutis, gravlax, entrecôte. Průvodce jídelním lístkem

Chateaubriand je dvojnásobně tlustý steak ze svíčkové, asi 6 až 7 cm silný.

Dokonce i váš hostinský se zdánlivě zbláznil a má jídelníček plný cizích názvů pokrmů? Při návštěvě restaurace někdy...

Jak se vyhnout salmonele. Dejte pozor na křížovou kontaminaci

Mezi jednotlivými operacemi v kuchyni si myjte ruce.

Při práci s kuřecím masem nebo vejci by se podle kuchařů mělo automaticky pracovat tak, jako by se předpokládalo, že...

Najdete na iDNES.cz