Co letos chystají hvězdy pro vaši zahradu, domov, kondici i koníčky?

Část 13/13

RYBY 20. 2. – 20. 3.

ZAHRADA: Na zahradu se díváte zcela jiným pohledem než v minulosti. Zatímco dosud jste chtěli především krásný rámec pro svůj společenský život, teď se situace mění. Rozhodnete se, že z části dosud okrasné zahrady uděláte zahradu užitkovou. Toho, že by to dosavadní ráz zahrady narušilo, se nebojte. Zejména bylinkový záhon založíte tak, aby se z něj stal další ozdobný prvek.

DOMOV: Když se rozhodnete, že doma začnete něco měnit, snadné to nebude. Jakmile uděláte první krok, pochopíte, že je potřeba, aby následovaly další. Zároveň hrozí, že zjistíte, že vám na to nesdtačí peníze, které máte k dispozici. Pak musíte přemýšlet, zda si půjčíte od příbuzných, nebo od banky. V každém případě to bude dražší, než jste počítali. Nechcete si to ještě rozmyslet?

ZDRAVÍ A KONDICE: Změňte taktiku. Na dovolenou vyjeďte někam, kde se budete seznamovat s novými lidmi, ochutnávat nová jídla a kde budete žít čilým společenským životem. Když vám partner navrhne, že byste mohli vyrazit do termálů nebo do lázní, neříkejte, že je to moc peněz. Pár týdnů, kdy můžete všechny starosti o praktický život pominout, protože se o vás budou starat jiní, vám udělá moc dobře.

KONÍČKY: Je nejvyšší čas, abyste vyzkoušeli všechno, co jste dosud nezkusili. Sedněte na koně, zdolejte horolezeckou stěnu nebo začněte pěstovat geocashing. Opatrní byste však měli být ve všech aktivitách, které v sobě skrývají riziko. To, že někdo považuje za největšího koníčka potápění v Rudém moři, ještě neznamená, že ho musíte následovat. Vám víc svědčí něco klidnějšího a bezpečnějšího.

Autoři:

Nejčtenější

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

Restaurace U Matěje, kterou v dubnu otevře Jan Punčochář.

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci Grand Cru. Od dubna...

Hledám zmizelé příběhy, říká tvůrce legendárních papírových modelů

Architekt a tvůrce legendárních papírových vystřihovánek Richard Vyškovský

Jeho populární papírové modely pobláznily generace českých dětí. Architekt Richard Vyškovský je legenda vystřihovánek,...

Za lány bledulí míří tisíce turistů, ze vsi se na měsíc stalo parkoviště

Když vyjde počasí, vypadá to v rezervaci zhruba takto. Mezi lány bledulí se...

Poslové jara jsou tady, hlásí lidé z Chlébského na Bystřicku. Vesnička na pomezí Vysočiny a Jihomoravského kraje se...

Manuál, jak pěstovat ty nejběžnější bylinky. I v bytě či za oknem

Bylinky za oknem

Miniaturní zahrádka na okenním parapetu umožní sklízet čerstvé bylinky po celý rok. Většina z nich navíc...

Amuse bouche, clafoutis, gravlax, entrecôte. Průvodce jídelním lístkem

Chateaubriand je dvojnásobně tlustý steak ze svíčkové, asi 6 až 7 cm silný.

Dokonce i váš hostinský se zdánlivě zbláznil a má jídelníček plný cizích názvů pokrmů? Při návštěvě restaurace někdy...

Další z rubriky

Pletení posiluje mysl a zlepšuje motoriku nejen v dílně Hladce obrace

Nepravidelná setkání skupiny jménem „Hladce obrace“ může zdarma navštívit...

I zdánlivě banální aktivita, jakou je pletení, je pro seniory vhodnou preventivní metodou, jak udržovat bystrou mysl....

Amuse bouche, clafoutis, gravlax, entrecôte. Průvodce jídelním lístkem

Chateaubriand je dvojnásobně tlustý steak ze svíčkové, asi 6 až 7 cm silný.

Dokonce i váš hostinský se zdánlivě zbláznil a má jídelníček plný cizích názvů pokrmů? Při návštěvě restaurace někdy...

První potravinová banka má vlastní kuchyni. Učí připravovat zeleninu

Zaměstnanci a dobrovolníci se chystají zavařovat jablka na štrúdl.

Potravinová banka z obchodů získá hromady lilků či brokolice. Jenže potřební lidé, kteří si tam chodí pro potraviny,...

Hotel U Dubu v Tanvaldě
Hotel U Dubu v Tanvaldě

Údolí Kamenice, Tanvald, okres Jablonec nad Nisou
3 990 000 Kč

Najdete na iDNES.cz