Typickou podzimní zeleninu nyní prodávají na každém tržišti i v supermarketech. Plody vhodné do kuchyně můžete zkonzumovat, ty okrasné lze použít jako trvanlivou dekoraci. A těžké není ani pěstování. | foto: Shutterstock

Velká rodina tykví pro radost i užitek. Uvařte si džem, čatní či kompot

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Typickou podzimní zeleninu nyní prodávají na každém tržišti. Krásné plody lze v kuchyni postupně zpracovávat až do jara, nebo z nich připravit zásoby džemu, kompotů či čatní na zimu. Několik osvědčených receptů magazínu DOMA najdete níže. Poslouží i jako trvanlivá dekorace a těžké není ani jejich pěstování.

Některé jsou jako hruška, jiné jako baňka, válec, mohou připomínat turbany, bukvice nebo kachničky. Mohou mít pár centimetrů, jiné v dospělosti mají přes půl tuny. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se