Pařížské rohlíčky s čokoládovou náplní
Ingredience:
- 80 g lískových oříšků
- 3 bílky
- 250 g moučkového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 60 g bílé strouhanky
- tuk a mouka na plech
Na krém:
- 250 ml mléka
- 1 lžíce krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- 50 ml rumu
Na dohotovení:
- 150 g mléčné čokoládové polevy
- 50 g hořké čokoládové polevy
Pracovní postup:
- Oříšky nastrouháme najemno. Z bílků, cukru a citronové šťávy vyšleháme pevný sníh, do kterého vmícháme oříšky a strouhanku. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Z oříškové hmoty tvoříme navlhčenou rukou za pomoci lžíce malé rohlíčky, které klademe na plech. Zvolna pečeme (spíše sušíme) v předehřáté troubě při 120 °C asi 50 minut. Rohlíčky necháme na plechu vychladnout a pak je opatrně sejmeme.
- Na náplň si z mléka, lžíce krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a kakaem, přidáme vychladlý pudink a vyšleháme dohladka. Nakonec ochutíme rumem.
- Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme krémem, který nastříkáme na rohlíčky. Necháme v chladničce ztuhnout. Rozehřejeme obě polevy - mléčnou rohlíčky polijeme a hořkou je jen ozdobně přestříkáme.