Vaření a recepty
Sledovat další díly na iDNES.tvSalát z čočky s gorgonzolou
Ingredience:
- 200 g zelené čočky
- 5 g tymiánu
- 1 bobkový list
- 300 g červené papriky
- 100 ml olivového oleje
- 40 ml javorového sirupu
- sůl a pepř
- 40 ml vinného octa
- 20 g kopru
- 20 g koriandru
- 20 g plocholisté petržele
- 120 g sýra Gorgonzola D.O.P.
- 50 g sušených rajčat
Pracovní postup:
- Čočku uvaříme na skus s tymiánem a bobkovým listem.
- Papriky potřeme olivovým olejem a upečeme v troubě na 200 °C, aby byla slupka tmavá. Ještě horké je vložíme do mísy a uzavřeme fólií asi na 30 minut. Potom papriky oloupeme.
- Uvařenou čočku smícháme s nakrájenými paprikami, sušenými rajčaty, nasekanými bylinkami, sirupem a vinným octem.
- Osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou gorgonzolu.