Ředkvičky v kuchyni
Využijte celou paletu vitamínů a minerálů, kterých jsou ředkvičky plné, a konzumujte je nejvíce v syrovém stavu. Mladé listy z vlastní či ověřené sklizně rozhodně nevyhazujte. Udělejte si z nich třeba domácí ředkvičkové pesto. Stačí listy rozmixovat spolu s česnekem, olivovým olejem, solí a slunečnicovými semínky. V lednici vám pesto vydrží měsíce.
Nejpopulárnější užití ředkviček je na chléb s máslem. Když nakrájené plátky lehce osolíte, částečně je zbavíte palčivé chuti. Máte-li ředkviček nadbytek, zkuste lehkou tepelnou úpravu. Čtvrtky ředkvičky krátce zpěňte na cibulce a vmíchejte vajíčka. Dochuťte solí, pepřem a posypejte čerstvou pažitkou. Zkuste i výtečný osvěžující salát nebo lehkou jarní večeři inspirovanou asijskou kuchyní.