Lilek s kuskusovým salátem
Ingredience:
- 100 g kuskusu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- 200 ml vroucí vody
- 50 g sušených meruněk
- 2 jarní cibulky
- 6 snítek máty
- 6 snítek koriandru
- 6 snítek petrželky
- 400 g cizrny z konzervy
- mletý černý pepř
- 2 lžičky harissy
- mletý koriandr
- 2 větší nebo 4 menší (600 až 700 g)
Pracovní postup:
- Kuskus nasypeme do misky, přilijeme lžíci olivového oleje, osolíme a zalijeme 200 ml vroucí vody. Promícháme, překryjeme fólií a necháme asi 10 minut nabobtnat. Sušené meruňky nakrájíme na malé kousky, cibulku na kolečka a bylinky nahrubo.
- Cizrnu slijeme, necháme ji okapat, smícháme ji s kuskusem, bylinkami a jarní cibulkou. Ochutíme solí, pepřem, mletým koriandrem a harissou. Z lilku odkrojíme špičku a vydlabeme ho tak, aby pod slupkou zůstalo alespoň půl centimetru dužiny.
- Vydlabané lilky naplníme připravenou směsí, vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a vložíme přikryté poklicí do trouby rozehřáté na 170 °C asi na 30 minut. Podáváme s jogurtovým dipem.