Není pizza jako pizza
Ať už máte rádi tradiční pizzu z kynutého těsta a přímo z pece, jak to dělají Italové a Balkánci, nebo si dáte radši tu z plechu, jaká se peče nejen v USA, ale i v mnoha evropských rodinách, hlavní výhodou tohoto pokrmu je variabilnost.
Prakticky můžete na pizzu naskládat cokoli, co máte rádi, a vždycky bude skvělá. Nejpopulárnější jsou asi varianty s rajčatovým sugem, šunkou či salámem a sýrem. Ovšem takové mořské plody, kuřecí maso, kukuřice nebo artyčoky tak nejsou k zahození.
Podklad může být nejen rajčatová, ale i světlý, smetanový, nebo zkuste na pizzu rozetřít boloňské ragú. To je taky velká dobrota! Základem úspěchu je, aby všechny suroviny byly co nejčerstvější, ideální je použít mouku určenou speciálně na pizzu.
Existují také dietní varianty, ať už pro ty, kdo musí dodržovat bezlepkovou dietu, nebo pro milovníky celozrnných pokrmů či vegany. Pečou se i pizzy nasladko nebo přeložené, tzv. calzone. Fantazii se opravdu meze nekladou. Jedna otázka ale stále vyvolává kontroverze...