Mexická přeložená pizza

1 hodnocení

Připravte si tyto pizza taštičky plněné fazolemi a rajčaty.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

2 PORCE +

Základní těsto na pizzu (2 porce):

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1490 KCal

    68 %

    62 %

  • Energie

    6233 KJ

    68 %

    62 %

  • Sacharidy

    159,1 g

    181 %

    159 %

  • Vláknina

    81,6 g

    272 %

    272 %

  • Bílkoviny

    78,6 g

    125 %

    116 %

  • Tuky

    42,3 g

    65 %

    60 %

  • nasycené

    20,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Droždí rozmícháme ve třech lžících vlažné vody a přimícháme 50 g mouky. Nádobu zakryjeme čistou utěrkou a kvásek necháme kynout při pokojové teplotě asi půl hodiny. Hladkou mouku prosijeme na vál, uděláme uprostřed důlek, do kterého vlijeme kvásek. Pomalu přiléváme vodu, přidáme lžíci oleje a půl lžičky soli a vypracováváme tužší, hladké těsto. Když je těsto hladké a nelepí se, vložíme ho do vymazané misky a necháme vykynout. Po vykynutí těsto znovu propracujeme a vyválíme do požadovaného tvaru.
  2. Pizzu potřeme rajčatovou omáčkou a poklademe nasekanou jarní cibulkou a na nudličky nakrájenou paprikou. Navrch dále dáme scezené fazole a nasekanou bazalku.
  3. Mozarellu nakrájíme na kostičky, čedar nastrouháme a pizzu posypeme oběma druhy sýra. Pizzu poté přeložíme v půlce a okraje důkladně stiskneme, aby nám náplň nevytekla. Pečeme v troubě dozlatova.
  4. Během pečení si připravíme omáčku guacamole tak, že v míse promícháme prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, rozmačkanou dužinu oloupaného avokáda, lžičku citronové šťávy, rajčatový protlak a zakysanou smetanu. Pizzu poté servírujeme s guacamolou.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.