Ingredience
Postup
- Droždí rozmícháme ve třech lžících vlažné vody a přimícháme 50 g mouky. Nádobu zakryjeme čistou utěrkou a kvásek necháme kynout při pokojové teplotě asi půl hodiny. Hladkou mouku prosijeme na vál, uděláme uprostřed důlek, do kterého vlijeme kvásek. Pomalu přiléváme vodu, přidáme lžíci oleje a půl lžičky soli a vypracováváme tužší, hladké těsto. Když je těsto hladké a nelepí se, vložíme ho do vymazané misky a necháme vykynout. Po vykynutí těsto znovu propracujeme a vyválíme do požadovaného tvaru.
- Pizzu potřeme rajčatovou omáčkou a poklademe nasekanou jarní cibulkou a na nudličky nakrájenou paprikou. Navrch dále dáme scezené fazole a nasekanou bazalku.
- Mozarellu nakrájíme na kostičky, čedar nastrouháme a pizzu posypeme oběma druhy sýra. Pizzu poté přeložíme v půlce a okraje důkladně stiskneme, aby nám náplň nevytekla. Pečeme v troubě dozlatova.
- Během pečení si připravíme omáčku guacamole tak, že v míse promícháme prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, rozmačkanou dužinu oloupaného avokáda, lžičku citronové šťávy, rajčatový protlak a zakysanou smetanu. Pizzu poté servírujeme s guacamolou.