Mexická přeložená pizza
Připravte si tyto pizza taštičky plněné fazolemi a rajčaty.
Postup
- Droždí rozmícháme ve třech lžících vlažné vody a přimícháme 50 g mouky. Nádobu zakryjeme čistou utěrkou a kvásek necháme kynout při pokojové teplotě asi půl hodiny. Hladkou mouku prosijeme na vál, uděláme uprostřed důlek, do kterého vlijeme kvásek. Pomalu přiléváme vodu, přidáme lžíci oleje a půl lžičky soli a vypracováváme tužší, hladké těsto. Když je těsto hladké a nelepí se, vložíme ho do vymazané misky a necháme vykynout. Po vykynutí těsto znovu propracujeme a vyválíme do požadovaného tvaru.
- Pizzu potřeme rajčatovou omáčkou a poklademe nasekanou jarní cibulkou a na nudličky nakrájenou paprikou. Navrch dále dáme scezené fazole a nasekanou bazalku.
- Mozarellu nakrájíme na kostičky, čedar nastrouháme a pizzu posypeme oběma druhy sýra. Pizzu poté přeložíme v půlce a okraje důkladně stiskneme, aby nám náplň nevytekla. Pečeme v troubě dozlatova.
- Během pečení si připravíme omáčku guacamole tak, že v míse promícháme prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, rozmačkanou dužinu oloupaného avokáda, lžičku citronové šťávy, rajčatový protlak a zakysanou smetanu. Pizzu poté servírujeme s guacamolou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1490 KCal
68 %
62 %
-
Energie
6233 KJ
68 %
62 %
-
Sacharidy
159,1 g
181 %
159 %
-
Vláknina
81,6 g
272 %
272 %
-
Bílkoviny
78,6 g
125 %
116 %
-
Tuky
42,3 g
65 %
60 %
-
nasycené
20,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Šunkofleky
Na této klasice si pochutná si celá rodina.