Pizza s ricottou a krevetkami

1 hodnocení

Připravte si domácí těsto na pizzu a dejte na ni krevety a ricottu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1253 KCal

    57 %

    52 %

  • Energie

    5244 KJ

    57 %

    52 %

  • Sacharidy

    150,9 g

    171 %

    151 %

  • Vláknina

    11,9 g

    40 %

    40 %

  • Bílkoviny

    54,4 g

    86 %

    80 %

  • Tuky

    46,3 g

    71 %

    66 %

  • nasycené

    10,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy nasypeme mouku se solí. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a smícháme s 50 ml vlažné vody a cukrem. Poprášíme trochou mouky a necháme vzejít. Pak přidáme olej a po částech přiléváme asi 350 ml vlažné vody, kterou postupně zapracováváme do těsta.
  2. Těsto přeneseme na pomoučený vál a důkladně je rukama alespoň 8 minut hněteme, až je tuhé a vláčné. Podle potřeby můžeme přidat pár kapek vody nebo trochu mouky. Pak je rozdělíme na čtyři díly, z každého uděláme bochánek, zabalíme do folie a necháme na teple nebo v lednici několik hodin odpočinout.
  3. Do mixéru vložíme drcená rajčata, oloupaný česnek, očištěné chilli papričky, mandle a lístečky bazalky. Přidáme špetku soli, olivový olej a směs rozmixujeme dohladka.
  4. Z těsta vyválíme čtyři placky, přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme připraveným pestem.
  5. Na pizzy rovnoměrně rozložíme krevety, olivy a přepůlená rajčátka. Dozdobíme je rozdrolenou ricottou, plátky mozzarelly a vložíme do vyhřáté trouby. Při 200 °C je pečeme 10 minut. Zdobíme čerstvou bazalkou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.