Kapela Buty

Kapela Buty | foto: NetwIN production

VIDEO: Nad stádem koní rapem to zvoní. Hit od Buty se dočkal nové verze

  • 23
Balada Nad stádem koní vyšla v roce 1999 na albu Kapradí a stala se prakticky okamžitě jedním z největších hitů skupiny Buty. Aktuálně je tu nová verze, na níž se valnou měrou podílela rapová trojice Entita.

Jímavá, přitom nikoliv lacině slzopudná, „redlovsky“ znějící balada s nádherným textem Víta Rottera patří k nejsvětlejším momentům nejen v kariéře skupiny Buty, ale i tuzemské populární hudby jako takové.

Ponechme stranou Františka, Tatu nebo Krtka, tohle je moment, kde se kapela kolem svéráze Radka Pastrňáka dotkla něčeho univerzálního. 

Je tedy na místě otázka, zda má smysl předělávat něco, co je ve své podstatě dokonalé. Rapová formace Entita usoudila, že ano, a představila novou verzi téhle skladby. Z původní verze byl ponechán nápěvek refrénu a několik aranží, které v novém hávu doplnily tři nové sloky. O novou zvukovou podobu v duchu současných trendů se postaral raper a producent Atry. 

Která verze hitu Nad stádem koní se vám líbí víc?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 úterý 11. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

„Byla to velká výzva, ale díky tomu, že se nám podařilo od kluků zajistit část původních stop, které byly kvůli archivaci přes dvacet let uloženy na cédéčkách, nebyl problém dopracovat základní kostru předělávky. Celou dobu jsme na dálku spolupracovali s kapelou a jsme moc rádi, že výsledná práce zatím sklízí veskrze pozitivní reakce,“ říkají členové Entity.