Finalisté pořadu Tvoje tvář má známý hlas | foto: Prima Max

TELEVIZIONÁŘ: Den boje za svobodu oslaví gumová Vražedná chapadla

  • 4
„Velkolepé finále páté řady show Tvoje tvář má známý hlas“ prezentuje Nova jako událost soboty, která současně připadá na výročí 17. listopadu. Dá se státní svátek Den boje za svobodu a demokracii slavit ještě bizarněji? Ale jistě, třeba s Vražednými chapadly.

Veřejnoprávní obrazovka sice přenáší udílení výročních cen Paměti národa a přidá záznamy koncertů Marty Kubišové či Karla Kryla, ovšem jinak se také drží sobotních zvyklostí. Což znamená, že se musí tančit ve StarDance a coby alternativa poběží filmy, jmenovitě ruský Admirál a válečná Ponorka U-571.

Ostatní stanice se diktátem dat už vůbec nezatěžují. Takže na výběr jsou romantické komedie Tohle je ráj a Táta na plný úvazek, akční kousky jako Žoldnéř nebo Supertajná zbraň, muzikáloví Bídníci a v neposlední řadě horor  o krvelačné obří olihni Vražedná chapadla - dokonale tupý škvár. 

Ale může být i hůř. Ani viditelně gumový hlavonožec z kanadského jezera nestačí na projekt s názvem Robin Pilcher: Neznámá úskalí.

Vypráví totiž tklivý románek o ženě, která se při oddané péči o svého umírajícího manžela zamiluje do jeho neméně oddaného přítele. Tolik ušlechtilých slz na neméně ušlechtilých tvářích snad 17. listopad nepamatuje.

Ale na druhou stranu, symbolem svobody a demokracie je také fakt, že ani ve státní svátek není povinné státotvorné vysílání a že si divák ponořený do nekonečných smyček Kriminálky New York nebo Dvou a půl chlapa nemusí vůbec všimnout, jaký den je v kalendáři, natož vyvěšovat prapory.

Další tipy z televizního programu