Ovesné vločky + arašídové máslo
Proč jíst ovesné vločky: Všichni vědí, že jsou zdravé, a nikoho nepřekvapí, že obsahují velké množství minerálů, vlákniny a antioxidantů. Jako bonus mají i vlákninu betaglukan, která navozuje pocit sytosti, takže se nebudete přejídat.
Proč jíst arašídové máslo: Jedná se o hustý krém vyrobený z arašídů (k dostání v samoobsluze). Možná vás překvapí, že tahle dobrota je z 25 procent plná bílkovin. Navíc v ní najdete i zdravé tuky. Má nízký obsah sacharidů, proto se hodí i pro diabetiky (s cukrovkou 2. typu) nebo lidi, kteří dodržují nízkosacharidovou dietu. CO SI Z NICH MŮŽETE PŘIPRAVIT: Třeba snídaňovou kaši! Jak na to: Do kastrůlku dejte tři lžíce ovesných vloček, 2 dcl vody a vrchovatou lžíci arašídového másla. Kaši přiveďte k varu a asi za 3 minuty odstavte. Nakrájejte do ní banán a případně dozdobte sezamovými, lněnými nebo dýňovými semínky.