Vejce + avokádo
Proč jíst vejce: Jsou sytá (zaženou i ten největší hlad) a nijak zvlášť po nich nepřiberete. Vejce obsahují bílkoviny, které tělo potřebuje ke svému fungování. Navíc jsou dobrým zdrojem energie a tlumí únavu! Nejdietnější příprava vajec je natvrdo.
Proč jíst avokádo: Jednoduše proto, že vám dobije baterky! Avokádo obsahuje hodně vlákniny, která tlumí pocity hladu. Zároveň napomáhá rychlému spalování tuků.
Co si z nich můžete připravit: Udělejte si „rychlovku“ – zapečené avokádo s vejcem. Jak na to: Předehřejte troubu na 200 °C. Rozřízněte dvě avokáda podélně a odstraňte z nich pecku a ještě kousek dužiny (aby se do otvoru vešlo vejce). Vložte je do zapékací misky a ochuťte (pepřem, solí, bazalkou, koriandrem). Do každého otvoru v dužině vyklepněte jedno vejce. Nakonec jídlo posypte nakrájenými sušenými rajčaty a dejte na 15 až 20 minut zapéct. Podávejte s krajíčkem opečeného toustu.