- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Lukáš Vašek ve své pekárně vyrábí kombinace donutu a croissantu. | foto: Michal Sváček, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Co se posunulo od doby, kdy jste v roce 2017 začínal?
Všechno. Na začátku jsem všechno vyráběl tady vzadu ve výrobně o 12 metrech čtverečních a ručně. Těsta jsem dělal tak čtyři kila denně. Koupil jsem tehdy v gastro bazaru starý hnětač. Ono by se zdálo, že by to šlo zvládnout i v kuchyňském robotu, ale to těsto je docela tuhé, to by nešlo zvládnout. Ale stejně jsem ho válel ručně obyčejným válečkem. Kynulo na vzduchu, jako když něco necháváte nakynout doma. Teď už mám daleko lepší vybavení. Jednak mám malou kynárnu, hnětač asi tak desetinásobně větší, pořídil jsem si rozvalovačku.
Připojte se ještě dnes a získejte: