Lukáš Vašek ve své pekárně vyrábí kombinace donutu a croissantu. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Král kronutů Lukáš Vašek nezahálí. Rozšířil výrobu a otevírá kavárnu

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Lukáš Vašek začal s pečením bez předchozích zkušeností. Svoji pekárnu Oh Deer Bakery otevřel před třemi roky. Od té doby nezahálel, vybavil provozovnu pro přípravu svých kronutů, otevřel další prodejnu a za pár dní bude otevírat třetí.

Co se posunulo od doby, kdy jste v roce 2017 začínal?
Všechno. Na začátku jsem všechno vyráběl tady vzadu ve výrobně o 12 metrech čtverečních a ručně. Těsta jsem dělal tak čtyři kila denně. Koupil jsem tehdy v gastro bazaru starý hnětač. Ono by se zdálo, že by to šlo zvládnout i v kuchyňském robotu, ale to těsto je docela tuhé, to by nešlo zvládnout. Ale stejně jsem ho válel ručně obyčejným válečkem. Kynulo na vzduchu, jako když něco necháváte nakynout doma. Teď už mám daleko lepší vybavení. Jednak mám malou kynárnu, hnětač asi tak desetinásobně větší, pořídil jsem si rozvalovačku.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se