Jací jste v kuchyni, jak si umíte užít jídlo? Prozradí to váš horoskop

  • 0
Potrpíte si na dobré jídlo a pití, nebo slupnete cokoliv, co vám přijde pod ruku? Každé znamení to má jinak.

Věříte horoskopům? Většinou vám obecně prozradí, co vás čeká a nemine. Ale někdy se zaměřují na konkrétní věc, třeba na jídlo. Každé znamení zvěrokruhu je jiné, každému něco jiného chutná. Někdo taky rád vaří a jiný vůbec. Odhalte, jak to je, a poznejte sebe i své nejbližší coby jedlíky a kuchaře.

Býk (21. 4. – 20. 5.)

Býk je druhé astrologické znamení zvěrokruhu s původem v souhvězdí Býka. V...

V kuchyni tráví Býk většinou neskutečné množství času, obvykle totiž zástupci tohoto znamení věří v to, že dobrá krmě jim pomůže obalit pochodující nervy. Býka pevná i kapalná potrava zklidní a nasytí, až po jídle je s ním řeč.

I z toho důvodu má vždy plnou lednici a nebojí se klasiky v podobě knedlíků a obecně té nejvýživnější gastronomie.

Když Býk jedlík trochu naroste a hrozí mu nadváha, doporučuje se mu konzumovat hlavně syrovou stravu. Zeleninové talíře z něj zase udělají Býka junáka.

A pokud mu budete chtít udělat radost, pořiďte mu nějaký dobrý ochucený pepř na dochucování zeleninky.

Blíženci (21. 5. – 21. 6.)

Blíženci

Blíženci, nejproměnlivější znamení, jsou milí společníci u stolu, ale jen za předpokladu, že k němu skutečně dojdou. Nerozhodnost a neustálá touha po změně z nich dělá značně nespolehlivé lidi.

Lehce se tak stane, že vás Blíženec pozve na večeři, a ve smluvený čas nebude ani doma.

Nicméně i Blíženec musí jíst, a nejraději to, u čeho se dá souběžně mluvit. Nebudou to tak určitě ryby nebo špagety, ale třeba něco originálního.

Blíženec, který oplývá kuchařským talentem, většinou dokáže vytvářet zajímavé a nečekané kombinace, třeba maso a ovoce, to je vyloženě jeho.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

ilustrační snímek

Od domácky založeného Raka nelze čekat, že by mu chutnalo v putykách. Kdyby musel náhodou odjet z tepla domova, třeba na služební cestu, určitě by si přibalil buchty nebo řízeček.

Obzvlášť ženy narozené ve znamení Raka umí tyto typické lahůdky udělat na jedničku, jsou to skvělé hospodyně, které však raději vaří, než konzumují. Za plotnou se ohání na výtečnou, běda tyhle hospodyně někdy nepochválit nebo odmítnout něco, co vám nabízí, nejlépe jim to však jde s grilem.

Zahradní gril, takový nepsaný tmelící prvek domova, je ideální prostředek, na němž si konečně i Raci připraví něco, na čem si pochutnají.

Lev (23. 7. – 23. 8.)

Lev je páté astrologické znamení zvěrokruhu mající původ v souhvězdí Lva. V...

Pro Lva je typické, že má neustále hlad. V pohodě během noci vyjí lednici, když v ní nic není, vyplení klidně i záhonek.

Neomylně kdekoliv sáhne po tom nejlepším a nejchutnějším. Na druhou stranu má slabost pro laciné cukrovinky a babičkovské likéry. Je to zkrátka král kontrastů, který z nóbl banketu přeběhne k opékání buřtů u táboráku a pokaždé bude s krmí spokojen.

Lvi také rádi hostí, ale musí na to mít náladu. Když na to ale přijde, pochlubí se výbornými jednohubkami a míchanými nápoji podávanými téměř na profesionální úrovni.

Panna (24. 8. – 23. 9.)

horoskop panna

Hovořit o Pannách jako o labužnících by asi bylo zcestné. Z celého zvěrokruhu se právě Panny dokážou nejlépe řídit zásadami racionální výživy.

Jsou na sebe přísné a žádné prázdné kalorie si nepovolí. Jejich jídelníček je tedy zdravý a poměrně hodně zeleninový a ovocný – ovocem jejich měsíce jsou ostružiny.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Horoskop Váhy

Zatímco Panny se stravují tabulkově, Váhy to vedou od desíti k pěti. Přejídají se, mlsají, nejčastěji je lze zahlédnout v cukrárnách, jak labužnicky olizují z dortíku šlehačku.

Ale pozor, Váhy se rády nají i v jiných podnicích, a to poměrně hodně. Zvát Váhu na první rande na večeři může být proto ošemetné a nákladné, mají rády jen to nejlepší.

Do ruky by jim ale nemělo přijít cokoliv bublinkového – sycené limonády jim nedělají dobře na žaludek, šampaňské jim rychle stoupá do hlavy. Pokud chcete Váhy na nějaké jídlo vyloženě dostat, vsaďte na omáčky.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Horoskop Štír

Toto znamení se nezaměřuje na detail, proto vám nikdy neřekne, čím bylo jídlo kořeněné nebo jakou barvu měla glazura na dortu. Taky mu nedělá problém pít šampaňské z plastového kelímku a v podstatě pro něj není ani problém jíst polévku vidličkou.

Na drobnosti prostě nehraje, ale třeba špinavé nádobí ve dřezu by Štír nesnesl, takže než aby nějaké vytvořil, raději půjde spát o hladu.

Rád ale ochutnává, malé porce a hodně druhů pokrmů, to je přesně pro Štíra. Running sushi ho nejspíš docela baví.

Jinak funguje tak všelijak, jestli se bude oddávat velké gastronomii v luxusní restauraci, nebo zda si objedná pizzu, to záleží na jeho momentálním rozpoložení.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelec

Nebojí se novot ani neznámého, rádi zaboří lžíci do exotického pokrmu a ani nemrknou, ale zároveň mohou jíst týden to samé. To jsou prostě Střelci, známí nomádi, kteří rádi cestují, a co se jídla týče, umí být velmi skromní, současně ale také kosmopolitní, otevření všemu, co jim kdo nabídne.

Střelci se většinou nebojí o štíhlou linii, jí si, co chtějí, nebo to, co uloví. Ryby i zvěřina jim svědčí. Pokud si mohou vybrat, upřednostňují kvalitu potravin před kvantitou.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

ilustrační snímek

To je ale vděčný strávník! Nenáročný, když je jídlo hezky upravené na talíři, nemá potřebu cokoliv pitvat nebo kritizovat.

Ale než něco Kozoroh sám ukuchtí, chvíli mu to trvá. Příliš neexperimentuje, potrpí si na tradiční úpravu surovin, dbá na přesná dávkování a postup podle receptu.

Vaření považují za otázku inteligence, věří, že když bude trénovat a postupovat podle pokynů v receptu, může se stát mistrem.

Vodnář (21. 1. – 19. 2.)

Vodnář je jedenácté astrologické znamení zvěrokruhu, mající původ ve...

Pro toto znamení je typická jistá výstřednost a nevypočitatelnost. Nelze proto očekávat, že by Vodnářům chutnalo něco klasického a tradičního.

Rádi experimentují a nebojí se neobvyklých kombinací. Ačkoliv jde spíš o duchovně zaměřené osoby, i ony se občas musí snést na zem a vstoupit do kuchyně něco uklohnit.

Pravda, někdy jsou výsledky jejich snah prakticky nepoživatelné, jindy se jim povede doslova chuťová symfonie. Co by to tak mělo být?

K duhu jim půjdou například mladé výhonky různých luštěnin. Jsou plné vitaminů a dá se z nich vytvořit skutečně originální krmě.

Ryby (20. 2. – 20. 3.)

ilustrační snímek

Milé Ryby, přiznejte se, že rády vaříte! I když jste citlivé, uzavřené a společnosti se spíš straníte, patříte mezi top hostitele, protože dokážete přesně vystihnout chutě strávníků. Ryby poměrně rády vaří, uplatní u toho smysl pro estetiku a bývají nedostižné, co se sladkostí týče.

Ať už vytvoří ke kávě cokoliv, sklízí úspěchy. Blízká jim bývá také francouzská kuchyně, mořské plody nebo ryby, stejně jako kořenová zelenina ve všech možných podobách, ale také jim chutnají poměrně dost „výživné“ dobroty.

Kdo chce zhubnout, musí se Rybám za plotnou vyhýbat – a i Ryby samy se někdy musí krotit. Také by měly být méně kritické a vybíravé, když naopak někdo uvaří jim.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

ilustrační snímek

Jestli se dá o někom říct, že si nezakládá na pravidelné domácí stravě, pak je to Beran. Pro toto znamení je typické, že když už jí, pak rychle.

Většinou do sebe něco hodí a je vlastně jedno, co to je. Vnitřní neklid mu totiž pořád velí, že může trávit čas užitečnějším způsobem než jídlem.

Berany často přistihnete s nějakým salátem, nepohrdne míchanými vejci, v běhu kouše mrkev nebo jablko, případně rovnou skočí do fast foodu.

Dokáže řídit auto a jíst, dokáže jít a jíst, dokáže sledovat film a jíst, ale většinou pak o jídle neřekne nic víc, než že to bylo jídlo. Pokud by snad nějaký Beran toužil udělat něco pro zdraví, je zde jedno doporučení. Zelené bylinky, to je ono!

Co chutná všem?

Některá znamení zvěrokruhu jsou proslulá svým obrovským apetitem, jiná tím, že je jim jídlo ukradené. Bez ohledu na hvězdná doporučení jsou tu pokrmy, které se podle statistik řadí mezi ty nejoblíbenější na světě.

Přední pozice pomyslného žebříčku nejžádanějších jídel obsadili Italové. Vedou totiž špagety a pizza, která je – podle moderních trendů pořizovat si fotku jídla – také tím nejfotogeničtějším pokrmem.

Nejvíc top je pizza neapolská, co se špaget týče, prim hrají ty s boloňskou omáčkou. Na paty těmto dvěma dobrotám šlape hamburger.