Je to pizza, burger, anebo kebab? Ve Walesu mají nový gastronomický hit

aktualizováno 
Tři v jednom, tak by se dala charakterizovat nová vychytávka pouličního občerstvení, kde klasickou pizzu plní mletým masem a zeleninovou směsí určenou původně pro kebab. Po „měsíčku“ téhle speciality se musíte cítit plní tak, jako po plnohodnotném obědě.

Podrobný postup, jak kuchaři tuhle pochoutku vyrábějí, vidíte na videu, které na sociálních sítích získalo už tři miliony zobrazení, přestože ho nahráli v provozovně Pasha Takeaway Tregaron zhruba teprve před týdnem. Říká se jí Giant pizza burger.

Kombinace pizzy a burgeru se prodává běžně, někdy se na plát pizzy sázejí burgery a přiklopí houskou, tady náplň přiklopí druhým plátem pizzového těsta a společně zapečou. 

Jak asi může chutnat Giant pizza burger?

celkem hlasů: 1646

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 sobota 16. prosince 2017. Anketa je uzavřena.

Musí to být super 931
Zdá se mi, že těch druhů surovin je už možná příliš mnoho 406
Dobré pro někoho, kdo se nutně potřebuje přecpat 309

„Koláč“ má průměr 16 palců, tak aby se přesně vešel do krabice pro rozvoz. Takže kuchař ho nakrájí na osminky podobně jako pizzu, přesune do krabice a může být expedovaná k zákazníkovi. Kombinace se zdá poněkud divoká, ale podle fotografií na facebookové stránce podniku nebo hodnocení na internetových stránkách, vypadají hosté spokojeně.

Giant pizza burger v prezentovaném provedení nemá podnik ve stálém ceníku, ale jejich 12palcová Pizza burger stojí 13 liber (380 korun), takže cenu lze odhadnout přibližně kolem 500 korun.

Autor:

Tipy na jaro

Témata: pizza, Vaření, Wales, Kebab

Nejčtenější

Takových talentů moc není, řekl o vítězce MasterChefa v Rozstřelu Forejt

Vítězka MasterChef Česko 2019 Kristína Nemčková a porotce soutěže Přemek Forejt...

„Čuměl jsem s otevřenou hubou, takových talentů jsem v životě moc neviděl,“ řekl k vítězství sedmnáctileté Kristíny...

Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Ačkoliv šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tráví za oceánem i několik měsíců v roce, v USA by natrvalo žít nechtěl. Všechno,...

Guru kutilů sám moc nekutil. Přemek Podlaha by se dožil 81 let

Přemek Podlaha ještě při aktivním natáčení

Guru zahrádkářů a kutilů Přemek Podlaha by se 13. června 2019 dožil 81. narozenin. Hodně se vyžíval na zahradě, na...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za honosně znějícím...

Kočka těžce pokousala ženu, strážníci zvíře dvě hodiny unavovali

Zranění způsobená kočkou poměrně hodně krvácela.

Velmi agresivní a vytrvalá byla kočka, která v opavském bytě zaútočila na ženu. Ta zvíře před časem našla a vzala si ho...

Další z rubriky

Nepusťte zloděje do bytu. Balkon zamkněte, na okna nalepte fólie

Bezpečnostní fólie v sobě skrývá obrovské překvapení pro zloděje. Jakmile...

Najít příbytek vybílený zloději si jistě nepřeje nikdo. Z policejních statistik však vyplývá to, že až 95 % pachatelů...

Drony jsou stvořené pro zachraňování životů, říká Čech, který s nimi závodí

Jan Mittner je průkopník a nejlepší český závodník s drobnými létajícími...

Můžeme mu směle říkat český král dronů. Jan Mittner s drony závodí a prodává je. V rozhovoru pro magazín Víkend zároveň...

Takových talentů moc není, řekl o vítězce MasterChefa v Rozstřelu Forejt

Vítězka MasterChef Česko 2019 Kristína Nemčková a porotce soutěže Přemek Forejt...

„Čuměl jsem s otevřenou hubou, takových talentů jsem v životě moc neviděl,“ řekl k vítězství sedmnáctileté Kristíny...

Najdete na iDNES.cz