VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

Autor:
Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné rady tentokrát. Dva bráchové zřejmě v Ostravě s pojízdným bistrem předběhli dobu, tak si tu otevřeli kamennou provozovnu. Ta však sotva přežívá, i přesto, že nabízí vynikající domácí hranolky a burgery.

Původně pojízdné bistro Mama´s začali ostravští bratři Kaňákovi rozjíždět se svou mámou, která dělá výborné domácí bramborové hranolky. Odtud také název, prostě mámino bistro. Oni zase umí skvělé burgery, s klasickou americkou sladkou houskou. Na nás sladkou až moc. 

Jeden je vyučený kuchař, druhý číšník, takže jsou z oboru. Bistro vydupali ze země na naléhání mámina partnera, svého nevlastního otce. Byl přesvědčen, že „kluci“ jsou pro podnikání stvořeni, tak je k tomu dokopal. Bohužel nedávno zemřel, o to více ovšem oni chtějí opravdu uspět, přestože se rozjíždějí ztuha.

To se šéfovi líbí, a protože základ podniku je podle něj zdravý a kluci umí a makají, pomůže jim mimo jiné v pekárně vychytat to nejlepší těsto na burgery. Za dobrým jídlem si přece musí lidi najít cestu i v Ostravě, je přesvědčen ve třetím díle poslední řady Ano, šéfe!, který Prima odvysílala v pondělí večer.

Pojízdné bistro bohužel nelze postavit kdekoliv a bratři Kaňákovi to v Ostravě v tomto směru opravdu neměli jednoduché. Na náměstí v centru, kde by to mělo smysl, je úřad nikdy nepustil. Přesto, nebo právě proto, je šéf přemluví, aby to riskli. A dali lidem o svém kamenném podniku mimo centrum vědět právě tím, že provokativně začnou prodávat burgery z auta tam, kde je to zakázané. Policejnímu zásahu se nevyhnou, ale účel je splněn.

A vypadá to, že Ostraváci si i díky Ano, šéfe! a Zdeňku Pohlreichovi za dobrými burgery opravdu cestu našli. Hlavně asi poté, co se rozneslo, jak moc tu šéfovi chutnalo. Svědčí o tom i většinou kladná hodnocení na internetu. Zdeněk Pohlreich byl sám za sebe nadšený natolik, že tu při své závěrečné návštěvě bratrům Kaňákovým zanechal samolepku se třemi hvězdami.

Zdeněk Pohlreich nadšeně ochutnává nové kombinace¨v ostravském bistru Mama´s.
Originální kombinace toho nejlepšího z burgeru a hot dogu se podle šéfa v...

Zdeněk Pohlreich nadšeně ochutnává hamburgery v ostravském bistru Mama´s. I originální kombinace toho nejlepšího z burgeru a hot dogu se tu podle něj opravdu povedla.

Chutnalo mu určitě o to víc, že tu našel pracovité lidi, kteří chtějí dělat moderní kuchyni poctivě, makají a na nic se nevymlouvají. I úpravu interiéru zvládli svépomocí tak, aby to moc nestálo a přitom drželi styl. Vytvoří i nový produkt kombinující vtipně to nejlepší z burgeru a hot dogu. Prostě rychlé občerstvení moderního střihu. A to se cení. 

Vstoupit do diskuse (85 příspěvků)

Nejčtenější

KVÍZ: Jak se vyznáte v pěstování, skladování a použití česneku?

Ilustrační snímek

Česnek je surovina, bez kterého neuvaříte skoro nic, pokud tedy nejste zarytý pekař, který pracuje jenom se sladkými ingrediencemi. Důležité je vědět, jak ho vypěstovat, kterou odrůdu zvolit, ale i...

Ulovil majestátního tygřího pstruha. Příběh mladého muškaře z Otavy

Soutěž
Maxův vysněný tygří pstruh

Z mladického snu o muškaření se zrodil Maxův životní úlovek. Patnáctiletý rybář, který své první krůčky u vody udělal s dědou, zasvětil svůj čas zdokonalování techniky na Otavě, aby ulovil bájného...

Se slepicemi už se Kotek z farmy nehne. Zasadil brambory, udělal drenáže

Prima TV, Farma Vojty Kotka

Duben je měsíc, kdy se každý farmář rozhodně má co otáčet. Natož začínající, jak opět zjistil Vojta Kotek, který si původně plánoval, že manželčiny narozeniny na Apríla oslaví přímo v Kozárovicích ve...

Za kobrami do haďárny k Budějovicím. Mají tu největší evropskou sbírku

Kobra quinejská je unikátní druh, popsaný teprve v roce 2018. Dvorská zoo je...

Představte si, že na jednom místě v Česku můžete vidět dvacítku druhů kober, včetně kobry královské. A legendární mambu černou jako bonus k tomu. Stačí zajet do Dvorce v jižních Čechách, jen 15...

Sýr jako klíč k prevenci demence? Japonská studie odhalila, jak ochránit mozek

ilustrační snímek

Nová studie přináší zajímavé zjištění: konzumace sýra jen jednou týdně by mohla pomoci snížit riziko rozvoje demence. Studie z Japonska naznačuje, že sýr by mohl mít ochranný účinek, který vědci...

Kdy sázet lilie a jak na to. Vyhněte se chybám, které ničí cibulky

Přejete si na léto vytvořit na zahradě předěl, například mezi užitkovými...

Lilie patří mezi nejpůsobivější květiny, jaké si můžete na zahradě vysadit. Potěší bohatými květy i nenáročným pěstováním. Poradíme, kdy lilie sázet, jak vybrat vhodné stanoviště a půdu i jak...

12. listopadu 2025

Dědův malý podběrák na to nestačil. Životní souboj se 161centimetrovým sumcem

Soutěž
Tomáš Hovorka a jeho obří sumec

Tento příspěvek do soutěže Můj nejlepší rybářský úlovek poslal Tomáš Hovorka. Líčí jeden z nejúžasnějších a nejnáročnějších soubojů s rybou, který mladý rybář zažil. Ukazuje nejen vzrušení z...

12. listopadu 2025

Za kobrami do haďárny k Budějovicím. Mají tu největší evropskou sbírku

Kobra quinejská je unikátní druh, popsaný teprve v roce 2018. Dvorská zoo je...

Představte si, že na jednom místě v Česku můžete vidět dvacítku druhů kober, včetně kobry královské. A legendární mambu černou jako bonus k tomu. Stačí zajet do Dvorce v jižních Čechách, jen 15...

12. listopadu 2025

Mám ráda prvotní šok, základ je třídění a pořadí. Češka o mistrovství světa v puzzle

Premium
Historicky první mistryně světa v jednotlivcích ve skládání puzzle Jana...

Snad každý někdy doma skládal puzzle. Ale zkusili jste si sestavit obrázek na čas? Jana Ondroušková v tom patří k nejlepším na světě. „Pokud slyšíte cizí potlesk, víte, že první nebudete,“ říká v...

11. listopadu 2025

Mláďata roku. V pražské zoo se podařil odchov kriticky ohrožených želv

V zoologické zahradě v Praze se poprvé podařil přirozený odchov pěti orlicií...

V zoologické zahradě v Praze se poprvé podařil přirozený odchov pěti orlicií bornejských. Líhnutí kriticky ohrožené želvy a její chov je podle chovatelů velmi náročný. Vylíhlé orlicie proto v pražské...

11. listopadu 2025  14:14

Hrabat, nebo nehrabat. Odpověď na otázku, kdy je listí vaším spojencem

Není nutné mít pod kontrolou každý lísteček. A když už listí uklízíte, využijte...

S příchodem listopadu se zahrada promění v galerii zlatavých a karmínových barev, ale s krásou přichází i věčná zahradnická otázka. Zatímco Shakespearův Hamlet řešil, zda „být, či nebýt“, majitele...

11. listopadu 2025

Zanedbali kastraci a nezvládli děsivé množení. Záchranáři jim odebrali 80 psů

Záběry ze záchrany

Záchranáři vyzvedli z domu v hrabství Bedfordshire 80 psů a jednu kočku. Šlo o to, že z původních dvou psů, které majitelé opomněli kastrovat, se tato smečka rozrostla do obřích rozměrů a jejich...

11. listopadu 2025

Lógr si sušte. Na zahradě funguje jako hnojivo, vylepšovač půdy i repelent

Prima TV, Zahradnice po ruce, Lenka Eywa, lógr. využití, zahrada

Jasně že kávovou sedlinu neboli lógr můžete do kompostu nebo vermikompostéru přidávat celou zimu. Ale také ho lze sušit a na jaře budete připraveni odpuzovat i sezonní škůdce. Každopádně lógr není...

11. listopadu 2025

Jasná obloha je roztouží. Musím odhadnout povahu jelena, líčí šampion ve vábení

Premium
Tomáš Třeský je mistrem republiky ve vábení jelenů. Jejich hlas dokáže...

Tomáš Třeský je mistrem republiky ve vábení jelenů. Jejich hlas dokáže napodobit tak, že zmate i zkušené dvanácteráky. „Jednou ke mně přišel tak blízko, že bych na něj skoro dosáhl. Vidět troubícího...

10. listopadu 2025

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku.

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji do trouby večer o den dříve a máte sváteční oběd jako malovaný.

10. listopadu 2025  16:27

Vyhrajte poukaz na masáž v hodnotě 1 500 Kč a sladký box od Verbeny
Vyhrajte poukaz na masáž v hodnotě 1 500 Kč a sladký box od Verbeny

Je čas dopřát si chvilku klidu a rozmazlování. Zapojte se do naší soutěže a vyhrajte poukaz na masáž v hodnotě 1 500 Kč spolu s Verbena boxem plným...

Z pastviny až na evropské pódium: Příběh Ekofarmy Kateřina

Ve spolupráci
Farma Kateřina

Rodinná farma manželů Loosových v Krušných horách začala nenápadně – jednou krávou a velkou vírou ve smysluplné ekologické hospodaření. Dnes se stará o stádo čítající až 150 kusů plemen Limousin a...

10. listopadu 2025

Cukrář Maršálek podlehl kouzlu zeleného čaje, je fajn i do rýžových knedlíčků

Josef Maršálek si zajel přímo do čínského Nanchangu, tedy do srdce světové...

Čaj jako jeden z nejstarších nápojů světa provází miliony lidí každý den, přesto jeho skutečné kouzlo zůstává mnohým skryto. Objevte svět podmanivých chutí, vůní a příběhů od indického Ásámu po...

10. listopadu 2025
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.