VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

aktualizováno 
Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné rady tentokrát. Dva bráchové zřejmě v Ostravě s pojízdným bistrem předběhli dobu, tak si tu otevřeli kamennou provozovnu. Ta však sotva přežívá, i přesto, že nabízí vynikající domácí hranolky a burgery.

Původně pojízdné bistro Mama´s začali ostravští bratři Kaňákovi rozjíždět se svou mámou, která dělá výborné domácí bramborové hranolky. Odtud také název, prostě mámino bistro. Oni zase umí skvělé burgery, s klasickou americkou sladkou houskou. Na nás sladkou až moc. 

Fotogalerie

Jeden je vyučený kuchař, druhý číšník, takže jsou z oboru. Bistro vydupali ze země na naléhání mámina partnera, svého nevlastního otce. Byl přesvědčen, že „kluci“ jsou pro podnikání stvořeni, tak je k tomu dokopal. Bohužel nedávno zemřel, o to více ovšem oni chtějí opravdu uspět, přestože se rozjíždějí ztuha.

To se šéfovi líbí, a protože základ podniku je podle něj zdravý a kluci umí a makají, pomůže jim mimo jiné v pekárně vychytat to nejlepší těsto na burgery. Za dobrým jídlem si přece musí lidi najít cestu i v Ostravě, je přesvědčen ve třetím díle poslední řady Ano, šéfe!, který Prima odvysílala v pondělí večer.

Pojízdné bistro bohužel nelze postavit kdekoliv a bratři Kaňákovi to v Ostravě v tomto směru opravdu neměli jednoduché. Na náměstí v centru, kde by to mělo smysl, je úřad nikdy nepustil. Přesto, nebo právě proto, je šéf přemluví, aby to riskli. A dali lidem o svém kamenném podniku mimo centrum vědět právě tím, že provokativně začnou prodávat burgery z auta tam, kde je to zakázané. Policejnímu zásahu se nevyhnou, ale účel je splněn.

A vypadá to, že Ostraváci si i díky Ano, šéfe! a Zdeňku Pohlreichovi za dobrými burgery opravdu cestu našli. Hlavně asi poté, co se rozneslo, jak moc tu šéfovi chutnalo. Svědčí o tom i většinou kladná hodnocení na internetu. Zdeněk Pohlreich byl sám za sebe nadšený natolik, že tu při své závěrečné návštěvě bratrům Kaňákovým zanechal samolepku se třemi hvězdami.

Zdeněk Pohlreich nadšeně ochutnává nové kombinace¨v ostravském bistru Mama´s.
Originální kombinace toho nejlepšího z burgeru a hot dogu se podle šéfa v...

Zdeněk Pohlreich nadšeně ochutnává hamburgery v ostravském bistru Mama´s. I originální kombinace toho nejlepšího z burgeru a hot dogu se tu podle něj opravdu povedla.

Chutnalo mu určitě o to víc, že tu našel pracovité lidi, kteří chtějí dělat moderní kuchyni poctivě, makají a na nic se nevymlouvají. I úpravu interiéru zvládli svépomocí tak, aby to moc nestálo a přitom drželi styl. Vytvoří i nový produkt kombinující vtipně to nejlepší z burgeru a hot dogu. Prostě rychlé občerstvení moderního střihu. A to se cení. 

Autor:

Nejčtenější

Chtěl bydlet v lese. Tak postavil dům na kraji města a kolem vysázel stromy

Jezírko má plochu zhruba 1 000 metrů čtverečních, lesní porost okolo vznikl...

Takový malý soukromý les si pro sebe a svou rodinu založil na okraji Pardubic pan Milan. Takzvaně na zelené louce,...

Největší modelové kolejiště Království železnic je online na iDNES.tv

Míjející se vlaky

Království železnic je největší české modelové kolejiště, které simuluje tuzemský provoz vlaků. Stávající plocha...

Spěch je pro přípravu steaků smrtící, míní šéfkuchař Volšička

Jan Volšička z Pohostince Monarch

Vede Pohostinec Monarch v Praze, který se pyšní zvláště vyzrálými hovězími steaky. Přesto neoznačuje svoji restauraci...

Tatarák s koňakem i indické kari. Uvařte si oblíbená jídla Karla Gotta

Takto si Karel Gott užíval v restauraci u italského kuchaře Emanuela Ridiho.

Karel Gott, který 14. července slaví životní jubileum, nepatří k vybíravým celebritám. Miluje tradiční česká jídla, ale...

Statek v malebném údolí s rozlehlou zahradou, které dopřávají volnost

Jezírko v zahradě založili rodiče před třiceti lety. (Statek v údolí na...

Téměř tři čtvrtě hektaru na jihovýchodním svahu a na něm zpustlá zahrada se starými třešněmi. To byla před třiceti lety...

Další z rubriky

Spěch je pro přípravu steaků smrtící, míní šéfkuchař Volšička

Jan Volšička z Pohostince Monarch

Vede Pohostinec Monarch v Praze, který se pyšní zvláště vyzrálými hovězími steaky. Přesto neoznačuje svoji restauraci...

Nesnášejí děti na základce šutrologii? V Muzeu Říčany se naučí ji milovat

Čedičové varhany, které vznikají tuhnutím magmatu, se nacházejí u zřejmě...

Muzeum v Říčanech je tak trochu odlišné. Neočekávejte posedávající důchodkyně hlídající zaprášené skleněné vitríny s...

Základem margarínu, náhražky másla pro námořníky, byl původně hovězí lůj

Náhražka másla - margarín se vyrábí už 150 let. Jen receptura se od té doby...

Přesně před 150 lety, 15. července 1869, přihlásil francouzský chemik a lékárník Hippolyte Mege-Mouriés patent na...

Najdete na iDNES.cz