Pohlreichova rychlá svačina z grilu: topinka se španělskou šunkou

aktualizováno 
„Když v jedné hospodě na Mallorce můžou servírovat jen chleba se šunkou a nic jiného a každý den tam na to přijede 250 lidí, bude to pro nás taky tak dobrý,“ věří Zdeněk Pohlreich. Topinka z grilu s česnekem, rajčetem a španělskou šunkou je tak prostá, že o to více dá vyniknout chuti vybrané šunky.

Topinka s česnekem, rajčaty a španělskou šunkou připravená na grilu | foto: Prima TV

Tuto rychlou svačinku připravíte na grilu jen tak mimochodem a přitom si luxusně pochutnáte. Zasytí tedy i náročné strávníky. Jen musíte vybrat opravdu dobrou, na jemné plátky nakrájenou sušenou španělskou šunku. Pak stačí už jen dobrý chleba, česnek, rajčata, olivový olej, sůl pepř a struhadlo.

Fotogalerie

Chleba pokrájejte na plátky, které z obou stran dostatečně pokapejte olivovým olejem a dokřupava je opečte. Také z obou stran.

Mezitím si do mističky nastrouhejte rajčata podle počtu topinek. Každé rozpulte a do misky strouhejte jen dužninu, směrem od rozkrojeného středu. Slupku, která vám zůstane v ruce, vyhoďte. Vzniklou kašičku ochuťte pepřem a solí a promíchejte.

Hotové topinky pak klasicky „očesnekujte“ stroužkem česneku, navrch rozetřete nastrouhaná ochucená rajčata a přidejte velkorysou porci španělské šunky. Přihoďte pár lístků rukoly a užijte si tu báječnou chuť.

Jasně, Zdeněk Pohlreich tyto topinky připravil přímo u zdroje, na kamínkové pláži ve slunném Španělsku, kde musí báječně chutnat všechno. Vůbec celý 5. díl Rozpal to šéfe, ve Španělsku!, odvysílaný v neděli v podvečer, je natolik prodchnutý atmosférou naprosté volnosti, bezstarostnosti a báječných chutí, že byste všeho nechali a vyrazili k moři také. Ale to neznamená, že si takovou dobrotu nemůžete připravit na grilu u vás na terase nebo na dvorku.

Autor:

Zkuste lososa trochu jinak. Třeba jako karbanátky nebo s houbami

S lososem přímo na grilu připravíte i houby.

Jen pár minut na grilu stačí, aby lahodné maso lososa zpříjemnilo letní večer. Do jednoduchých a...

Spěch je pro přípravu steaků smrtící, míní šéfkuchař Volšička

Jan Volšička z Pohostince Monarch

Vede Pohostinec Monarch v Praze, který se pyšní zvláště vyzrálými hovězími steaky. Přesto...

Pohlreich se pustil do hovězího pupku. Vyšperkoval ho cibulovou marmeládou

Flank steak s rajčaty a cibulovou marmeládou

VIDEO Zatímco běžné steaky jako rib eye nebo nízký roštěnec se dávají na gril nakrájené proti vláknu, u...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Kotlety na gril zkuste naplnit sýrem a šunkou a potírejte máslem s chilli

Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování...

Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování trošku jinak – fádní...

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....


Nejčtenější

Jedovatá zmije. Pokud vás uštkne, nepanikařte a nezaškrcujte, radí znalec

Zmije obecná (Vipera berus)

Už je to tu zase. Lidé si stěžují, že se zmije přemnožily a jsou letos nebezpečnější než kdy dřív. Ale je to hloupost,...

Zatočte se škůdci na zahradě. Poradíme, jak se zbavit mšic či padlí

S mšicemi si nejlíp poradí slunéčko sedmitečné.

Vrcholící léto je pro nejrůznější zahradní škůdce ráj. Na zahradě vám může řádit třeba krtek, ve skleníku molice či...

Kopr vonný voní, chutná a umí léčit. Vypěstujete si ho doma

Zdánlivě obyčejný kopr pomáhá s trávením a umí i léčit.

Kopře, je mi díky tobě dobře, dalo by se říci. Nebýt kopru, byla by česká kuchyně ochuzena o jednu z nejoblíbenějších...

OBRAZEM: Houbová smršť od Brd přes Vysočinu až po Ostravsko

V pátek jsme vás vyzvali, ať posíláte obrázky vašich houbařských úlovků. Vaše...

V pátek jsme vás vyzvali, ať posíláte obrázky vašich houbařských úlovků. Vaše dokumentace ukazuje, že podzimní sezona...

OBRAZEM: Houby sbírají naši čtenáři i v Americe, v Česku je vozí kolečkem

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se...

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se rozhodli podělit se o novou várku vašich...

Další z rubriky

Urodily se cukety? Připravte si pyré do zásoby nebo se pstruhem

Pyré z cukety si dokonce můžete zmrazit, v mrazáku vydrží celou zimu. A třeba...

Zelenina, na první pohled vzdáleně podobná okurce, avšak odlišné chuti, má nízkou kalorickou hodnotu a je vhodná při...

Češi podceňují zabezpečení chalup, přitom v nich mají majetek za statisíce

Do zabezpečení chalupy by měl člověk investovat tři až pět procent ceny...

Letní dovolenou na chalupě už lidé dávno netráví v provizorních podmínkách. Chaty a chalupy se začínají vybavením a...

Česko má bronz z mistrovství ve výrobě sushi. Kuchař ho servíroval i na skle

Talíř s edomao sushi

Richard Tomáš z pražské restaurace Yamato obsadil v japonském Tokiu třetí místo na mistrovství světa ve výrobě sushi....

Advantage Consulting, s.r.o.
SPECIALISTA MATERIÁLOVÝCH TOKŮ s AJ Beroun

Advantage Consulting, s.r.o.
Středočeský kraj
nabízený plat: 35 000 - 40 000 Kč

Najdete na iDNES.cz