Smažené dukátky jako variace na kuře s broskví prošly i u Pohlreicha

aktualizováno 
V hotelové restauraci Vídeň na náměstí v Luži byste možná očekávali nějakou tu vídeňskou specialitku, stejně jako Zdeněk Pohlreich. Nic takového si tu však neobjednáte, jak zjistil šéf během loňského podzimního natáčení jednoho z posledních dílů Ano, šéfe!

Při sledování dílu, který Prima odvysílala v pondělí večer, mohou mít diváci tak trochu pocit, že se vrátili v čase. Když při návštěvě restaurace v Luži přistanou na stole velmi neumělé napodobeniny světových kuchyní od Itálie po Mexiko, šéf opět perlí, jak to umí jen on. Situaci zachraňuje jen poctivá česká klasika, která by Pohlreichovi na jídelníčku úplně stačila.

Fotogalerie

Stejnou klasikou, ovšem v ne zrovna nejšťastnějším smyslu toho slova, pak je kuchař-amatér vládnoucí kuchyni. Jen improvizuje a zkouší vařit, cokoliv ho napadne nebo co mu kdo doporučí. Vše si dělá po svém, jiný názor ho nezajímá, ani šéfovy rady nedokáže přijmout úplně snadno. Upřít se mu ovšem nedá pracovitost, tah na bránu a upřímná snaha i s minimem prostředků hospodu učinit co nejútulnější pro hosty.

To umí šéf ocenit. Navíc je mu sympatické, že člověk, který si odseděl pět let za hloupé padělání stokorun, už osm let tvrdě maká v kuchyni. Byť jen proto, aby se dopracoval ke stejnému cíli, tedy penězům - ovšem legální cestou.

Provozovatel hospody Vídeň Arnošt Petráň už má prostě něco za sebou. Za svůj život zkusil ledacos a je ochoten dát vše do toho, aby s něčím konečně uspěl. Šéf je pro něj guru, takže se jeho radami řídí, ale jen do určité míry.

Deset let stačí...

Populární pořad Ano, šéfe! se začal natáčet v roce 2008, o rok později se objevil na obrazovce TV Prima. V aktuální premiérové sérii míří do finále posledními šesti díly, ve kterých se opět snaží nakopnout tápající či neprosperující hospody a restaurace v nejrůznějších koutech republiky.

Obhájil si před ním dokonce i „zámecké dukátky“ ze své nabídky - tedy prapodivné smažené jídlo, které zkřížilo smažený sýr se šunkou a kuře s broskví se špízem, to vše posypané balkánským sýrem a zalité sladkou chilli omáčkou. Jednoduše proto, že jeho hostům se trefilo do chuti.

Že by se šéf na „stará kolena“ smiřoval s tím, že pokud někdo vaří z čerstvých surovin, ať si klidně servíruje i smažák a kuře s broskví? Protože co naděláte, když si to hosté žádají a chodí k vám na podobný „majstrštyk“ cíleně? I podnik na maloměstě se nějak uživit musí, ani šéfova hvězdička to za nikoho neudělá sama. A jak šéfovi jednou argumentovali na Moravě: „Oni to jijou“.

Autor:
  • Nejčtenější

Inspirujte se u mravenců. Dělejte jen to podstatné a hodně odpočívejte

Většina z nás považuje mravence za otravný hmyz, přitom mají řadu vlastností, ze kterých bychom si měli vzít příklad....

Fascinující trávy udělají vaši zahradu krásnou i na podzim a v zimě

Jejich nádherná květenství a elegantní pohyby stébel ve větru nás mnohdy doslova okouzlí. Už to je důvod, proč se...

Británie má plán na radikální snížení emisí uhlíku. Použije k tomu přírodu

Britská Labouristická strana představila svůj nový nápad, do roku 2030 bych chtěla 25 procent území Spojeného...

Couvající pštros a zvracející moucha. Poznejte netušená tajemství zvířat

Už jste viděli pštrosa couvat? Tak to jste asi spali a něco se vám zdálo, protože to tato zvířata neumějí. A víte, že...

Premium

Na pruhované krávy sedá o polovinu méně hmyzu, nápad vzešel od zeber

Vědci se dlouho pokoušeli zjistit, proč mají zebry pruhy. Podle posledních zjištění je to proto, že méně přitahují...

Premium

Chci chlapa, co má větší koule než ego, říká svobodná matka Nikol Štíbrová

Před pár dny oslavila třiatřicítku a cítí se šťastná a spokojená. Nebylo to ale zadarmo – moderátorka a hvězda...

Krampol o Belmondovi: Když on točil Zvíře, já hrál traktoristu

Přes třicet let promlouvá na české diváky božský Bébel, jak Jean-Paul Belmondovi v rodné Francii přezdívají, hlasem...

Premium

Sex je snadno dostupný, ale nevěra ještě není důvod k rozchodu

Tolerance je podle něj jen povýšenecký postoj k druhému a vytváří korupční prostředí, proto do partnerských ani jiných...

  • Další z rubriky

Hasiči varují před stoupajícím počtem požárů komínů. Nehaste je vodou

Počet požárů způsobených špatnou instalací, provozem či zanedbanou údržbou topidel a odtahů spalin na území České...

Barevné krásky fuchsie: jak o ně pečovat a jednoduše si je namnožit

Fuchsie jsou stálicemi našich balkonů a teras, každý rok se objevují nové tvary květů i početné barevné odstíny. Navíc...

Premium

Bojím se, že jsem na film moc hezkej, říká Lukáš Hejlík

Lukáš Hejlík je pořád na cestách. Proto jsme se taky domluvili, že rozhovor povedeme po hlasových a textových zprávách....

Vinaři si pochvalují dobrý ročník. Přes boj se špačky, vosami i škvory

Sklizeň ve vinohradech ukázala, že letošní úrodu si moravští vinaři mohou opravdu pochvalovat. „Je teplo, hrozny jsou...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz