Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

aktualizováno 
Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V Rožnově pod Radhoštěm totiž navštívil zrekonstruovaný pivovar, jehož provozovatelé jsou tak hraví, že tu vybudovali i dětskou hernu s vlastní kuchyní.

Motem provozovatelů je přitom snaha nabízet tu dětem zdravá jídla. Hlavně proto, že to požadují jejich maminky. Ale jak to vypadá ve skutečnosti? Zelňačka, smažený sýr, pizza, řízek. Vše málo dochucené.

Fotogalerie

Pohlreich má ovšem o dětech jasno. „Co jedí? Sní párky, pastu, pizzu, hamburger. Nedělejte si iluze, že byste tu mohli vytvořit něco jiného. Sem stejně nikdo nebude chodit za jídlem. Koncept tohoto dětského pekla je postavený na tom, že děti se tu nají i s dospělými a nikdo se nesebere a neodejde jenom proto, že tu nenašel nějaký zázračný recept,“ myslí si.

Podle jeho názoru děti jedí to, co dospělí. Jen jde o to, naservírovat jim to zábavnou formou, aby je to bavilo. Kuchařům v dětské kuchyni radí, aby se vykašlali například na domácí výrobu těstovin, protože to stejně nikdo neocení. „Kupte raději pořádnou značku suchých těstovin, omáčku si vyrobíte do foroty. Nebo uvařte kukuřici, rozmixujete, přidáte kousek kuřete. Děti mají rádi sladké, to by mohly mít rády,“ předvádí.

A u řízku radí vykašlat se na strouhanku z kukuřičných lupínků, ale raději zvolit panko strouhanku, která křupe podobně jako ta kukuřičná, ale daleko méně při smažení saje tuk. A doporučuje zařadit do jídelníčku poctivý hamburger, na kterém nevidí nic nezdravého. „Oni vám tady stejně nebudou jíst nic jiného i kdybyste jim vařili modré z nebe,“ je přesvědčený.

Koncept kuchyně dětské herny je nakonec docela jednoduše řešitelný, podstatný je celkový koncept celého komplexu pivovaru. Má totiž ještě jednu kuchyni v zážitkové restauraci, která je vynikající. Jenže co se uvaří v ní, neobjeví se v lístku v horní dětské. 

Takže koexistují dvě samostatné nezávislé kuchyně, které nakupují samostatně a hlavně v různé kvalitě vstupních surovin. Tím dochází i k tomu, že se radikálně liší kvalita uvařených jídel.

Zatímco v zážitkové restauraci Pohlreich nakonec nešetřil hvězdami, dětská kuchyně měla smůlu a Šéf doporučil, aby obě kuchyně začaly spolupracovat, anebo dokonce doporučil vybudovat jednu centrální kuchyni, která by dodávala jídlo pro obě stravovací centra.

Celý díl zpětně můžete shlédnout na iPrima.

Autor:

Nejčtenější

Největší modelové kolejiště Království železnic je online na iDNES.tv

Míjející se vlaky

Království železnic je největší české modelové kolejiště, které simuluje tuzemský provoz vlaků. Stávající plocha...

Chtěl bydlet v lese. Tak postavil dům na kraji města a kolem vysázel stromy

Jezírko má plochu zhruba 1 000 metrů čtverečních, lesní porost okolo vznikl...

Takový malý soukromý les si pro sebe a svou rodinu založil na okraji Pardubic pan Milan. Takzvaně na zelené louce,...

Spěch je pro přípravu steaků smrtící, míní šéfkuchař Volšička

Jan Volšička z Pohostince Monarch

Vede Pohostinec Monarch v Praze, který se pyšní zvláště vyzrálými hovězími steaky. Přesto neoznačuje svoji restauraci...

Tatarák s koňakem i indické kari. Uvařte si oblíbená jídla Karla Gotta

Takto si Karel Gott užíval v restauraci u italského kuchaře Emanuela Ridiho.

Karel Gott, který 14. července slaví životní jubileum, nepatří k vybíravým celebritám. Miluje tradiční česká jídla, ale...

Statek v malebném údolí s rozlehlou zahradou, které dopřávají volnost

Jezírko v zahradě založili rodiče před třiceti lety. (Statek v údolí na...

Téměř tři čtvrtě hektaru na jihovýchodním svahu a na něm zpustlá zahrada se starými třešněmi. To byla před třiceti lety...

Další z rubriky

Maso z jalovice je lepší než z býka, míní kuchař Lukáš Nevyjel

Šéfkuchař Lukáš Nevyjel

Lukáš Nevyjel z pražské restaurace Nota Bene si sám bourá hovězí maso. Nevybírá si však jenom ty nejatraktivnější...

Sýr a ratatouille. Odlehčené grilování do horkých dní podle Pohlreicha

Grilovaný kyperský sýr halloumi s ratatouille

Zdeněk Pohlreich rád ukazuje ve svém pořadu Rozpal to, šéfe! způsoby, jak se při grilováním necpat jen masem a...

Nesnášejí děti na základce šutrologii? V Muzeu Říčany se naučí ji milovat

Čedičové varhany, které vznikají tuhnutím magmatu, se nacházejí u zřejmě...

Muzeum v Říčanech je tak trochu odlišné. Neočekávejte posedávající důchodkyně hlídající zaprášené skleněné vitríny s...

Letní pohledy ke stažení: Vytiskněte, vymalujte a pošlete
Letní pohledy ke stažení: Vytiskněte, vymalujte a pošlete

Chcete někomu udělat radost pohledem, který domalujete a vybarvíte s dětmi? Připravili jsme celou sérii, kterou si zdarma stáhnete. Využít ji mohou i účastníci našeho Letního kolotoče.

Najdete na iDNES.cz