Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

aktualizováno 
Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V Rožnově pod Radhoštěm totiž navštívil zrekonstruovaný pivovar, jehož provozovatelé jsou tak hraví, že tu vybudovali i dětskou hernu s vlastní kuchyní.

Motem provozovatelů je přitom snaha nabízet tu dětem zdravá jídla. Hlavně proto, že to požadují jejich maminky. Ale jak to vypadá ve skutečnosti? Zelňačka, smažený sýr, pizza, řízek. Vše málo dochucené.

Fotogalerie

Pohlreich má ovšem o dětech jasno. „Co jedí? Sní párky, pastu, pizzu, hamburger. Nedělejte si iluze, že byste tu mohli vytvořit něco jiného. Sem stejně nikdo nebude chodit za jídlem. Koncept tohoto dětského pekla je postavený na tom, že děti se tu nají i s dospělými a nikdo se nesebere a neodejde jenom proto, že tu nenašel nějaký zázračný recept,“ myslí si.

Podle jeho názoru děti jedí to, co dospělí. Jen jde o to, naservírovat jim to zábavnou formou, aby je to bavilo. Kuchařům v dětské kuchyni radí, aby se vykašlali například na domácí výrobu těstovin, protože to stejně nikdo neocení. „Kupte raději pořádnou značku suchých těstovin, omáčku si vyrobíte do foroty. Nebo uvařte kukuřici, rozmixujete, přidáte kousek kuřete. Děti mají rádi sladké, to by mohly mít rády,“ předvádí.

A u řízku radí vykašlat se na strouhanku z kukuřičných lupínků, ale raději zvolit panko strouhanku, která křupe podobně jako ta kukuřičná, ale daleko méně při smažení saje tuk. A doporučuje zařadit do jídelníčku poctivý hamburger, na kterém nevidí nic nezdravého. „Oni vám tady stejně nebudou jíst nic jiného i kdybyste jim vařili modré z nebe,“ je přesvědčený.

Koncept kuchyně dětské herny je nakonec docela jednoduše řešitelný, podstatný je celkový koncept celého komplexu pivovaru. Má totiž ještě jednu kuchyni v zážitkové restauraci, která je vynikající. Jenže co se uvaří v ní, neobjeví se v lístku v horní dětské. 

Takže koexistují dvě samostatné nezávislé kuchyně, které nakupují samostatně a hlavně v různé kvalitě vstupních surovin. Tím dochází i k tomu, že se radikálně liší kvalita uvařených jídel.

Zatímco v zážitkové restauraci Pohlreich nakonec nešetřil hvězdami, dětská kuchyně měla smůlu a Šéf doporučil, aby obě kuchyně začaly spolupracovat, anebo dokonce doporučil vybudovat jednu centrální kuchyni, která by dodávala jídlo pro obě stravovací centra.

Celý díl zpětně můžete shlédnout na iPrima.

Autor:

Nejčtenější

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Chtěla kocoura na mazlení, on na ni místo toho útočí. I na vnoučata

Ačkoliv působí jako agresor, podle Kláry kocour Mazlík ve skutečnosti jen...

Šestiletý kocour důchodkyně z Milevska se sice jmenuje Mazlík, ovšem jakémukoliv souznění se svým jménem se úspěšně...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

Cheesecake a Amuse-Bouche. Slova, která dala v Prostřeno zabrat

Karel Ondrka předváděl v pořadu Prostřeno! soutěžícího s Touretteovým syndromem.

Oblíbená série Prostřeno se vysílá již desátým rokem. V netradičním kulinářském pořadu se k plotně často staví i lidé,...

Soutěž o nejlepší relaxační místo. Jedna z posledních sérií fotografií

Posílání fotografií skončilo 15. ledna a na poslední chvíli se nám ve schránce...

Posílání fotografií skončilo 15. ledna a na poslední chvíli se nám ve schránce shromáždilo velké množství příspěvků,...

Hrablo, lopata, fréza, háky na střechu. Boj se sněhovou nadílkou

Lopata na sníh: základní příslušenství, které u domu nesmí chybět.

Po delší době v Česku pořádně nasněžilo. Jak se s ním co nejsnadněji popasovat? Týká se to všech, kteří sníh potřebují...

Najdete na iDNES.cz