Úterý 7. července 2020, svátek má Bohuslava
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 7. července 2020 Bohuslava

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

aktualizováno 
Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V Rožnově pod Radhoštěm totiž navštívil zrekonstruovaný pivovar, jehož provozovatelé jsou tak hraví, že tu vybudovali i dětskou hernu s vlastní kuchyní.

Motem provozovatelů je přitom snaha nabízet tu dětem zdravá jídla. Hlavně proto, že to požadují jejich maminky. Ale jak to vypadá ve skutečnosti? Zelňačka, smažený sýr, pizza, řízek. Vše málo dochucené.

Fotogalerie

Pohlreich má ovšem o dětech jasno. „Co jedí? Sní párky, pastu, pizzu, hamburger. Nedělejte si iluze, že byste tu mohli vytvořit něco jiného. Sem stejně nikdo nebude chodit za jídlem. Koncept tohoto dětského pekla je postavený na tom, že děti se tu nají i s dospělými a nikdo se nesebere a neodejde jenom proto, že tu nenašel nějaký zázračný recept,“ myslí si.

Podle jeho názoru děti jedí to, co dospělí. Jen jde o to, naservírovat jim to zábavnou formou, aby je to bavilo. Kuchařům v dětské kuchyni radí, aby se vykašlali například na domácí výrobu těstovin, protože to stejně nikdo neocení. „Kupte raději pořádnou značku suchých těstovin, omáčku si vyrobíte do foroty. Nebo uvařte kukuřici, rozmixujete, přidáte kousek kuřete. Děti mají rádi sladké, to by mohly mít rády,“ předvádí.

A u řízku radí vykašlat se na strouhanku z kukuřičných lupínků, ale raději zvolit panko strouhanku, která křupe podobně jako ta kukuřičná, ale daleko méně při smažení saje tuk. A doporučuje zařadit do jídelníčku poctivý hamburger, na kterém nevidí nic nezdravého. „Oni vám tady stejně nebudou jíst nic jiného i kdybyste jim vařili modré z nebe,“ je přesvědčený.

Koncept kuchyně dětské herny je nakonec docela jednoduše řešitelný, podstatný je celkový koncept celého komplexu pivovaru. Má totiž ještě jednu kuchyni v zážitkové restauraci, která je vynikající. Jenže co se uvaří v ní, neobjeví se v lístku v horní dětské. 

Takže koexistují dvě samostatné nezávislé kuchyně, které nakupují samostatně a hlavně v různé kvalitě vstupních surovin. Tím dochází i k tomu, že se radikálně liší kvalita uvařených jídel.

Zatímco v zážitkové restauraci Pohlreich nakonec nešetřil hvězdami, dětská kuchyně měla smůlu a Šéf doporučil, aby obě kuchyně začaly spolupracovat, anebo dokonce doporučil vybudovat jednu centrální kuchyni, která by dodávala jídlo pro obě stravovací centra.

Celý díl zpětně můžete shlédnout na iPrima.

Autor:
  • Nejčtenější

Talentovaná cukrářka se během karantény nudila, vymyslela úžasné dorty

Dvaatřicetiletá cukrářka Jessica Barillasová ze Salvadoru ve Střední Americe uvázla v době koronakrize v karanténě. Z...

Zase jsem se naučil líp počítat, řekl ke koronakrizi v Rozstřelu Pohlreich

V centru metropole má tři podniky, takže o tom, jak se na restauračním podnikání v Praze projevila opatření proti...

KVÍZ: Jak se vyznáte v houbách?

Rozeznat hřib od muchomůrky zvládne asi každý, Češi jsou přece národ houbařů. Ale víte, že některé hřiby jsou jedovaté,...

Vyhněte se penetraci v barvě i vápennému mléku. Jednošichtovka má pravidla

V žádném řemesle se pravděpodobně nevyhnete „dobrým radám“ a zlepšovákům, které by vám měly usnadnit práci. Některé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Z omšelého svatebního daru se pro mladou rodinu vyloupl ráj

Soutěž Před čtrnácti lety bydlela paní Markéta s manželem v městečku na jih od Plzně. To ještě neměli děti. Jako svatební dar...

Největší slabiny ojetých dodávek. Přinášíme přehled nejporuchovějších vozů

Premium Dodávky byly stvořeny pro práci. Najedou mnohem více kilometrů než osobní auta, a to v náročných podmínkách. Ne všechna...

Schizofrenní žena, nechtěná emigrace. Zachránila ho Nemocnice na kraji města

Premium Kde je hranice skutečné lásky? Kdy končí vztah a začíná tyranie? Ladislav Chudík na tyto otázky dlouhé roky marně...

VELKÝ TEST ZOO: přehled cen, zvířat i atrakcí. Přijeďte, pomůžete!

Premium Mají otevřeno 365 dní v roce, ať praží slunce, nebo se žení čerti. Na několik týdnů je zavřel až koronavirus. Chcete...

  • Další z rubriky

Vyhněte se penetraci v barvě i vápennému mléku. Jednošichtovka má pravidla

V žádném řemesle se pravděpodobně nevyhnete „dobrým radám“ a zlepšovákům, které by vám měly usnadnit práci. Některé...

Pošlete fotografii z grilování s receptem a hrajte o gril a další ceny

Soutěž V rámci speciální přílohy Grilování vyhlašujeme soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfotografujte své oblíbené...

Estetika gastronomie a módy jde podle mě krásně dohromady, říká Pavel Berky

Premium V soutěžní show MasterChef Česko 2020 patří mezi nejtalentovanější a nejosobitější kuchaře. Pavel Berky má ale kromě...

Rychlé špízy ozvláštněte libanonským kořením v marinádě

Libanonská kuchyně je poměrně pestrá, jen si na ni musíte zvyknout. Ale netřeba kvůli ní jezdit přímo do Libanonu,...

Advantage Consulting, s.r.o.
ZKUŠENÝ PROJEKTANT MOSTŮ

Advantage Consulting, s.r.o.
Praha, Středočeský kraj
nabízený plat: 60 000 - 80 000 Kč

Najdete na iDNES.cz