Zdeněk Marcín
Patricie Pagáčová se před porodem dala na vaření pro nemocnice
Zábavné s užitečným se rozhodli spojit Patricie Pagáčová (32) a Zdeněk Marcín (44). Herečka a šéfkuchař dali dohromady talent i nápady a vydali se na cestu republikou vařit pro zdravotníky. Jak se...
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař
Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je používat a zároveň tyto přípravky zatěžují...
Recenze: Kuchařské pořady na Streamu? Láďa Hruška a Babica mají lacinou konkurenci!
Na stáži v michelinské restauraci: všichni si v práci musí vyčistit zuby
Filip Šulc je mladý kuchař, který se rozhodl na začátku své kariéry vstřebat co nejvíce zkušeností v zahraničí. Proto se pokouší střídat tuzemská angažmá se stážemi v cizích restauracích, kde je...
Na maso si vystačíte s pánví za tři stovky, teflon nechte na dietu
Moderní teflonové pánve jsou určené pro dietáře. Kdo si chce pořádně udělat steak, měl by si do domácnosti pořídit úplně obyčejnou železnou pánev, kterou má v inventáři každý kuchař. Investice tři...
Jak na česnekovou pastu, která vydrží v ledničce i bez soli
Při vaření se vždycky nemusíte zdržovat otravným loupáním česneku. Pomocí olivového oleje si připravíte pastu, která se v ledničce nezkazí.
VIDEO: Na kus drahého bifteku padne celá kráva, stěžuje si Pohlreich
Televizní "šéf" Zdeněk Pohlreich předvádí, odkud se z býka bere ten nejjemnější kousek masa - svíčková. Jsme země, kde se sní strašná spousta svíčkové, mají ji v každé hospodě, tvrdí. Jen je mu líto,...
Jíšku si můžete udělat do zásoby. A pak ji nastrouhejte jako mýdlo
Sotva jsme si zvykli na bezproblémovou instantní jíšku, už se na gurmánských webech množí dotazy, jak si udělat domácí. Ale tak, aby byla vždy po ruce. Řešení je jednoduché.