Premium

Získejte všechny články
jen za 49  Kč / 1. měsíc

Zdeněk Marcín

Zdeněk Marcín je šéfkuchařem Pražského kulinářského institutu.

Patricie Pagáčová se před porodem dala na vaření pro nemocnice

Zábavné s užitečným se rozhodli spojit Patricie Pagáčová (32) a Zdeněk Marcín (44). Herečka a šéfkuchař dali dohromady talent i nápady a vydali se na cestu republikou vařit pro zdravotníky. Jak se...

24. února 2021  16:01

Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je používat a zároveň tyto přípravky zatěžují...

25. července 2017

Na stáži v michelinské restauraci: všichni si v práci musí vyčistit zuby

Filip Šulc je mladý kuchař, který se rozhodl na začátku své kariéry vstřebat co nejvíce zkušeností v zahraničí. Proto se pokouší střídat tuzemská angažmá se stážemi v cizích restauracích, kde je...

16. listopadu 2015

Na maso si vystačíte s pánví za tři stovky, teflon nechte na dietu

Moderní teflonové pánve jsou určené pro dietáře. Kdo si chce pořádně udělat steak, měl by si do domácnosti pořídit úplně obyčejnou železnou pánev, kterou má v inventáři každý kuchař. Investice tři...

13. července 2012

Jak na česnekovou pastu, která vydrží v ledničce i bez soli

Při vaření se vždycky nemusíte zdržovat otravným loupáním česneku. Pomocí olivového oleje si připravíte pastu, která se v ledničce nezkazí.

30. června 2012

VIDEO: Na kus drahého bifteku padne celá kráva, stěžuje si Pohlreich

Televizní "šéf" Zdeněk Pohlreich předvádí, odkud se z býka bere ten nejjemnější kousek masa - svíčková. Jsme země, kde se sní strašná spousta svíčkové, mají ji v každé hospodě, tvrdí. Jen je mu líto,...

7. června 2012

Jíšku si můžete udělat do zásoby. A pak ji nastrouhejte jako mýdlo

Sotva jsme si zvykli na bezproblémovou instantní jíšku, už se na gurmánských webech množí dotazy, jak si udělat domácí. Ale tak, aby byla vždy po ruce. Řešení je jednoduché.

28. března 2012