Co jí kuchař teď v létě?
Převážně zeleninu, lehká sezonní jídla, třeba i proto, že bych rád zhubnul. Ale při našem nezdravém životním stylu to jde těžko.
V čem je životní styl kuchařů nezdravý?
Ráno doma něco málo sníme, ale oběd nás naprosto míjí, jíme jen věci, které v poklusu během přípravy degustujeme. První teplé jídlo v klidu si dám v pět hodin odpoledne a bohužel jím pak ještě v deset půl jedenácté večer, když se vrátím domů. Má to tak spousta kuchařů a minimálně na mojí postavě je vidět, jak je to nezdravé. Přibírám, navíc když se člověk nají na noc a jde si hned lehnout, po sedmi hodinách spánku je nevyspalý a unavený, protože tělo spotřebovávalo energii na trávení jídla a nemohlo odpočívat. Tohle všechno je pochopitelně špatně.
Praha má mít nějakých tisíc podniků – restaurace, kavárny, bistra, bary, nikoli současné dva tisíce a víc. Takové množství se nemůže uživit.