Chyba č. 2 Příliš soli špagetám škodí
Jistě, Češi jsou v solení evropští přeborníci (usolenějšími národy už jsou jen Maďaři a Chorvaté), jenže v případě těstovin šetříme solí na nepravém místě. Ty totiž potřebují sůl jako... sůl.
Zásada italských kuchařů říká, že voda na těstoviny má chutí připomínat moře. Tedy ne Mrtvé moře, ale i tak by mělo litr vody ochutit zhruba 7 až 10 gramů soli, což je téměř jedna polévková lžíce.
Vyděsili jste se? Máte pocit, že těstoviny přece můžete dochutit slanější omáčkou? To rozhodně ne, špagety už později nikdy pořádně nedochutíte, zvlášť ne slanou omáčkou. Důležité je přidat sůl až do vroucí vody těsně předtím, než do hrnce vložíte těstoviny.
Velký test těstovin: Většina Čechů zvolí fusilli. Není však vrtule jako vrtule |