Recepty z hovězího masa
Argentinské hovězí ztrácí prvenství, země dala přednost sóji
Argentinský chovatel dobytka José Trivino se obává, že nastal konec desetiletého rozkvětu jejich...
Neumíte vařit? Kupte si kurz. Mě naučili guláš s knedlíkem
U nás doma se nikdy nijak zvlášť nevyvařovalo. Ale protože já vařím docela ráda, chtěla jsem se...
Bohyně české kuchyně: nejlepší recepty od vás, čtenářek
Letní škola vaření skončila a s ní i soutěž o Bohyni české kuchyně. V dnešním článku najdete...
Šťavnaté pečeně, které uvaříte nejen v neděli
Pečené maso je synonymem slavnostního nedělního oběda. Jednodušší pečínky ale zvládnete i ve všední...
Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky
Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...
Buďte bohyně české kuchyně. Naučíme vás nejlepší omáčky
Klasické omáčky z českých jídelníčků nikdy nezmizí. Jsou sice kalorické a strávíte kvůli nim u...
Variace na guláš: houbový, vegetariánský nebo buřtguláš
Stejně jako mnoho jiných specialit jsme si i guláš přizpůsobili svým chutím. Klidně přidáváme i...
Mít či nemít, nebo se otrávit minerály?
Zprávy o tom, že vitamíny jsou důležité pro náš organismus, dostáváme často a určitě jsou pravdivé....
Experimentujeme s houbami: hodí se nejen na smaženici
Nevíte, jak zpracovat letošní nadúrodu lesních hub? Zkuste s námi uvařit i něco jiného, než...
Léto voní po grilování
K létu neodmyslitelně patří slunce, voda, lesy, dovolená a také křupavé maso z grilu. V letních...
Nejdražší hamburger světa stojí 3 300 korun
Japonské hovězí maso, husí játra, lanýže a švýcarský sýr nebo omáčka z francouzského šampaňského....
Dejte si jídlo venku. Tipy na skvělé piknikové dobroty
Krásné počasí láká vyrazit ven. Když dostanete hlad, stačí vybalit deku a rozložit připravené...
Žena z Bíliny netrpí lidskou formou BSE, zjistila laboratoř
Šedesátiletá žena z Bíliny hospitalizovaná v teplické nemocnici nemá lidskou formu BSE neboli...
Propuštěný řezník ukradl šelmám z ostravské zoo 400 kilo masa
Přes čtyři sta kilogramů hovězího masa, které nedávno zmizely z ostravské zoologické zahrady,...
Když vám nestačí ke svačině kousek sýra aneb rady pro hubnutí
Nedávno jsem četla u kamarádky velice vtipný článek. Uveřejnil ho lifestylový magazín a byl o tom,...
Alergie na potraviny, nebo falešný poplach?
Počet potravinových alergií stále stoupá, ale odborníci upozorňují na to, že klasické testy na...
Deset potravin, které se vyplatí kupovat v biokvalitě
Nejlepší by bylo jíst jenom přírodní potraviny bez chemikálií, plné vitaminů. Jenomže "bio" je...
Dobře utajená čokoláda v jídlech, kde byste ji nečekali
Čokoládu nehledejte jen ve sladkostech. Mexická kuchyně s ní zachází jako s kořením, a tak tu...
Guláš s čepicí z listového těsta
"Poklička" z listového těsta není pouhou ozdobou - má také svůj účel: maso pod ní je měkoučké, jak...
Jíme zdravěji, ale naše chutě se nemění
Hovězí polévka. Řízek s bramborem. Nakonec nezaškodí dortík. Pánové rádi doplní pivem. Tak si Češi...
Hovězí na víně s brusinkami
Na dušených masech je skvělé, že si někde tiše bublají a nevyžadují od vás žádné eskamotérské...
Potraviny, které vám zachrání zrak
Problémy se zrakem trpí stále více lidí. Zjistěte, co byste měli jíst, abyste se jim vyhnuli nebo...
Co musíte vědět o výživě v těhotenství
Také si myslíte, že když budete brát v těhotenství vitaminy, narodí se vám minimálně čtyřkilové...
Letní škola vaření: Ta pravá česká klasika
Uvařit stejně dobrý guláš jako babička nebo tchyně, vyrobit knedlík, který bude nadýchaný a jemný –...
Vědci vysávají z žaludku krav plyn, který otepluje planetu
Z dálky to vypadá jako pojízdná mlékárna: krávy pasoucí se s nádrží na zádech. Ve skutečnosti mají...
Variace na Reuben sendvič
Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki...
Je čas jahod. Ochutnejte klasiku s čokoládou i neobvyklé experimenty
Je to tu! Jahody právě hlásí svůj čas. Sesbírejte jich plný košík, nebo vykupte obchod a dejte se...
Indické kari s kuřecím, vepřovým nebo jehněcím
Pod názvem kari si představíme sáček s kořením. Ve skutečnosti se tak nazývá sama úprava jídla....
Velká grilovací kuchařka: začínáme americkým barbecue
Amerika, to není jen McDonalds a KFC, je to také nekonečná letní grilovací sezona. Inspirujte se...
Pestré menu, které je zároveň i dietní
Dobrá snídaně je základem i při dietě. A pokud máte pocit, že k obědu jíte stále podobná jídla,...
Sisi, první anorektička
Kopcem spěchá skupinka žen. Velice rychle kráčí již několik hodin. Císařovně rychlé tempo svědčí,...
Svačinky, když vás honí mlsná
Máte slabou vůli, málo času nebo potřebujete zhubnout jen trošku? Vyzkoušejte naše tipy.
14 dní jarní diety s naším jídelníčkem
Za dva týdny můžete být fit. S pomocí našeho jídelníčku a vašeho oblíbeného sportu se brzy můžete...
Přísně utajovaná tajemství fast foodů
Existuje několik věcí, které o svém oblíbeném fast foodu skutečně nechcete vědět. Přečtěte si fakta...
Japonsko na vašem stole
S recepty na vaši první domácí sushi party nám pomáhal Petr Lambert, šéfkuchař pražské restaurace...
Podzimní ovoce a maso? Skvělá kombinace!
Na podzim přichází velká zahradní sklizeň. Našli jsme pro vás recepty na netradiční lahůdky. Třeba...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny