Baristka Anna Bednářová | foto: Anna Kovačič

Turka klidně uvařím. Kávu s lógrem jen Češi neumějí, říká kávová šampionka

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Cesta k vysněné kavárně byla pro Annu Bednářovou trnitá. První pokus skončil krachem, za který zaplatila dluhy i manželstvím, ale nevzdala se. Dnes se může pyšnit medailemi z kávových šampionátů, peče originální a zdravé zákusky a čarovat dokáže i s alternativami kávy, jako je třeba melta.

Podle čeho poznám opravdu dobrou kávu?
Je vyrobena z kvalitní suroviny. Pokud nelze na obalu najít, odkud pochází, jaká je to odrůda nebo kde a kdy byla upražena, tak bych ji nebrala. Je to podobné jako s vínem, od anonymního krabicového nečekáte kvalitu. Záleží také na individuální chuti. Někdo preferuje víno suché, někdo s výraznou tříslovinou, jiný zase sladší pozdní sběry. Stejně tak někomu přijde lahodnější káva s výraznými ovocnými tóny, jiný zase preferuje zemitější a čokoládové chutě. Neexistuje jediná správná chuť, ale tu úžasnou škálu chutí vám nabídne jen káva výběrová.

Pokud někdo nemůže kofein, existují alternativní nápoje, které jsou zdraví mnohem prospěšnější a chutnější. Odstraňování kofeinu probíhá většinou chemicky pomocí karcinogenních látek.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se