Poslední rozloučení s Vítězslavem Vávrou v pražských Strašnicích. (9. července...

Poslední rozloučení s Vítězslavem Vávrou v pražských Strašnicích. (9. července 2021) | foto: Ladislav KřivanMAFRA

S Vítězslavem Vávrou se přišel rozloučit Jaroslav Uhlíř i Tomio Okamura

  • 7
Malá obřadní síň krematoria v pražských Strašnicích se stala místem, kde se v pátek dopoledne veřejnost a přátelé rozloučili se zesnulým hudebníkem Vítězslavem Vávrou. Dorazili i jeho hudební kolegové včetně Jaroslava Uhlíře.

Mezi hosty smutečního obřadu nechyběli Vávrovi kolegové z hudební branže. Poslední sbohem přišel dát v doprovodu své ženy skladatel Jaroslav Uhlíř, dorazil i zpěvák a politik Petr Hannig. Trochu nečekaně se zjevil i další politik Tomio Okamura.

Vítězslav Vávra byl populární hlavně v 80. letech, mezi jeho největší hity patří třeba Holky z gymplu nebo Citronová holka.

Jak upozorňuje ČTK, takzvaný „zpívající bubeník“ vydával úspěšné LP desky hlavně na začátku zmíněného desetiletí. Patří mezi ně Koncert bez plakátu, Už jsem tvůj nebo Vítězslav Vávra & Maximum Petra Hanniga. 

Poslední album Citronová holka s podtitulem Zpívající bubeník znovu v akci vydal v roce 2009. Jsou na něm jeho největší hity včetně titulní skladby filmu Jak svět přichází o básníky.

V roce 1984 si vzal zpěvačku Věru Špinarovou, o 15 let později se rozvedli. V parlamentních volbách v roce 2010 kandidoval za stranu Suverenita - blok Jany Bobošíkové.

Zprávu u Vávrově odchodu uveřejnil minulý pátek jeho syn Filip na Instagramu. „Umřel můj táta, Vítězslav Vávra. Měl nádor na plicích a jeho organismus byl příliš slabej na boj s ním. Bard český muziky, milovník života, patriot. I když se naše cesty před lety rozešly, bude mi chybět,“ napsal.