Techno party - ilustrační foto | foto: Corbis, Profimedia.cz

Víkend láká na „Visáče“ a mega hip hop

O víkendu si přijdou na své především fanoušci hiphopu a punku. V Abatonu proběhne rapový mejdan Reel Skillz 2, v Paláci Akropolil oslaví Visací Zámek 20 let existence křtem nové desky.

Pražským klubem Abaton bude v pátek 30. září na dvou pódiích dunět hip hop. Křest své druhé desky plánuje rapper Gipsy. Jednu skladbu s ním odrapuje i Indy z formace Indy&Wich.

Z Bratislavy přijede čerstvá krev A.M.O., ta nabídne ukázku z připravovaného debutu. Podle informací iDNES je jejich deska skoro hotová, na pulty by se měla dostat během dvou týdnů.

Fanoušci BMP na 90 se dále můžou těšit na koncerty Marpa a Charakter Cru nebo exhibiční breakdeancové vystoupení tanečníka a choreografa Allana Lemaji z Brazilíe.

Jeden z nejstarších tanečních klubů v Praze, Radost FX, bude hostit narozeninovou oslavu DJe Vectifa. Rezident klubu a jeho produkční slaví 30 let, pozval si proto jenom svoje dobré přátele. Nejvzácnějším gratulantem bude Ital Daniele Tignino, autor hitu In The Underground, jenž v roce 2003 ocenil respektovaný časopis DJ titulem Deska roku.

Mezi Vectifovi přátele patří i Loutka a v Praze natrvalo usazený Chris Sadler, ani oni tedy nebudou v Radosti FX chybět.

Z pražské Roxy do brněnské Flédy se přestěhovala klubová noc Elektra. Její rezidenti Orbith a Ladida si pozvali talentovaný projekt Southeast, houseového Tvykse a Michaela Scubermana.

Co v sobotu?
Sedmé narozeniny oslaví houseboat Bukanýr. Populární podnik kotvící na Vltavě u Právnické fakulty si pozval DJe Mo Basse z Německa. S ním se za gramofony vystřídají členové bookingu Bukanýr.cz

Palác Akropolis budou první říjnovou sobotu okupovat starší i mladší pankáči. Legendární skupina Visací zámek oslaví 1. října už dvacetileté výročí. Navíc pokřtí novou desku Punk!, což je další důvod, proč se na Žižkov v sobotu vypravit.

V Ostravě se bude tančit na třech pódiích. V sobotu nabídne klub Fabric akci 3G se zajímavým programem. Na techno stagei vystoupí Švéd Joel Mull, zakladatel labelu Inside, dále domácí Lucca, Hyde a Miss Renny. Něco z tranceu na druhém pódiu nabídne Maďar Snake Sedrick. V chill outu desky roztočí breakbeatový Elvis.

Pokud se do Fabricu vydáte, máte se podle organizátorů těšit na spoustu vychytávek, jako například ovocné a čokoládové bary.