Mimořádné představení Krále Leara

Letní shakespearovské slavnosti jsou v tuto chvíli prakticky vyprodány. Poslední šanci vidět Krále Leara nabízí mimořádné představení, které proběhne ve čtvrtek 14. srpna. O jeho uvedení rozhodli pražský primátor se zástupci generálního partnera Slavností, finanční skupinou PPF. Výtěžek z představení, které bylo zařazeno do kontextu akce Rok po povodni, půjde na obnovu pražské Stromovky.

„Mimořádné představení znamená poslední možnost, jak Král Leara ještě letos vidět, a současně přispět na dobrou věc,“ zdůvodnil rozhodnutí uvést žádanou inscenaci Ivan Lackovič, ředitel komunikace PPF.

Lístky za jednotné, navýšené vstupné 850 korun budou v prodeji od pondělí 11. srpna mezi desátou a osmnáctou hodinou v pokladně Leica Gallery Prague přímo v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu.

Už před rokem inscenace Král Lear pomohla vybrané obci postižené záplavami: benefiční představení uspořádané v noci ze 7. na 8. srpna přineslo Lahovicím-Lahovičkám v oblasti Praha-Zbraslav přes 300.000 Kč. Výtěžek z letošního roku bude předán společně s ostatními příspěvky z primátorské sbírky na koncertě Rok po povodni 28. srpna na pražském Žofíně.

„Každý dobrý skutek je příležitost nejen pro ty, co dostávají, ale také pro ty, co můžou něco dát – to si samozřejmě všichni, co přispívají na charitu, dobře uvědomují,“ řekl v této souvislosti představitel Krále Leara Jan Tříska.

Jan Tříska jako Král Lear.