Věřte nebo ne, vedle výborné chuti vám čokoláda nabídne i celou řadu benefitů pro zdraví. Podívejme se na ně teď společně, a pokud při čtení neodoláte a sáhnete třeba po té hořké nebo s oříšky, určitě neprohloupíte. Jen pozor na jednu věc! I když je zdravá, neměla byste ji sníst celou naráz.
Zvedne vám náladu
Hořká čokoláda je klasikou mezi potravinami pro dobrou náladu. Při vstřebávání tryptofanu, který je v kakau, totiž v těle vzniká serotonin, známý hormon štěstí. Už po několika kostičkách tak budete šťastnější.
Pomáhá srdci
Při laboratorních testech se ukázalo, že flavonoidy rozšiřují cévy a snižují krevní tlak. Odborníci navíc zjistili, že tři obdélníčky hořké čokolády denně chrání před infarktem. Není nad prevenci, že?