Čtvrtek 28. května 2020, svátek má Vilém
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 28. května 2020 Vilém

Mazanec, beránek a jidáše. Ukažte, co jste upekli na Velikonoce

aktualizováno 
Velikonoce jsou typické několika tradičními pokrmy, jako jsou mazanec, beránek, pletýnky, ale i aspiky a tlačenky. Vyfotografujte, co jste uvařili a upekli na Velikonoce, přidejte recept. Rádi se podělíme s ostatními čtenáři.

Hotový mazanec | foto: Jiří Savinec

Recept na velikonoční mazanec si můžete přečíst například tady i s postupem krok za krokem. Překvapivý pokus o pečení mazance bez vajec jsme vyzkoušeli s cukrářkou Ivetou Fabešovou. 

Když vás už nudí klasický beránek, můžete vyzkoušet variantu s brusinkami. Nemusíte se omezovat na klasické pečení, klidně se podělte o další recepty jarních pokrmů spojovaných s Velikonocemi.

Zde přidávejte své fotografie a recepty

Fotografie, nejlépe šířkové, by měly mít minimální velikost 640 bodů, ale to už dnes mnohonásobně lépe dokáže každý fotoaparát v mobilním telefonu. Do receptu napište nejen základní suroviny, ale i postup přípravy.

Autor:
  • Nejčtenější

Víte, co chce vaše kočka říct? Překladatelský manuál vám poradí

Často si lidé nerozumí ani mezi sebou, a to mluví stejnou řečí, natož aby porozuměli své kočce. Přitom určitě stojí za...

OBRAZEM: Balkonová zahrádka i zahradní jezírko. Tak se staví během karantény

Až do 26. května můžete posílat své projekty, kterými jste se bavili v době, kdy bylo více času na práce kolem chalupy....

KVÍZ: Dnes je Světový den včel. Vyzkoušejte, co o nich víte

Dvacátého května si připomínáme Světový den včel. Jsou to vyloženě obdivuhodná a pracovitá stvoření – ne nadarmo se...

Víkendová zahrada rodičů, kteří i úžasné jezírko zvládli vybudovat sami

Soutěž Nejprve si rodiče pana Michala z Prahy postavili srub, který využívají jako víkendovou chalupu. A zcela sami, případně...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Exotické krásky milující teplo. V Česku potřebují muškáty zvláštní péči

Premium Muškáty v široké škále zářivých barev zdaleka nepatří jen na venkov. Také okna, terasy či balkony v menších i velkých...

Virus se mění pod rukama. Přírodní izoláty se tak nechovají, vysvětluje Peková

Premium Do povědomí širší veřejnosti se molekulární bioložka a viroložka Soňa Peková z laboratoře Tilia dostala pro své neshody...

Svoboda na dvou kolech Čechy láká. Porovnali jsme nejpopulárnější skútry

Premium Skútr, to znamená hlavně svobodu pohybu namísto stání v kolonách. V porovnání s automobilem nabízí levnější a...

Mám už celé krize dost, hyperbola strachu je šílená, říká šéfkuchař Pohlreich

Premium Když vidíte sedět Zdeňka Pohlreicha v úplně prázdné restauraci Next Door v centru Prahy, kde jste si dřív bez rezervace...

  • Další z rubriky

Dvojčata croque monsieur a madame. Francouzský sendvič, hvězda kaváren

Croque Monsieur [krok mesjé] je horký sendvič pocházející z Francie. Název vznikl spojením slov „croquer“ (křupat) a...

Z mléka, kefíru i citronu. Zkuste šest snadných metod na domácí tvaroh

Tvaroh koupíte v každém obchodě, ale když zkusíte domácí metodu, víte, co jste do něj dali. Pro tento pocit by mnohá...

Prezervativy, manikúra, toaletní papír. Co nacházejí knihovníci v knihách

Premium Pohodlně uvelebeni louskáte román svého oblíbeného autora. Otočíte na další stránku a... z knihy se snese sprška drobků...

Korálové útesy mizí, ryby vymírají. Musíme je chránit jinak, nabádají vědci

Klimatické změny přetvářejí tropické korálové útesy od základu. Dokonce natolik, že to, co jsme se během posledních...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz