Velikonoční beránek s brusinkami

nehodnoceno

Recepty na velikonočního beránka se většinou předávají z generace na generaci. Vyzkoušet však můžete i následující netradiční variantu s brusinkami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

15 PORCE +

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    468 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1957 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    40,5 g

    46 %

    41 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    8,5 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    29,3 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    17,1 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušené brusinky namočíme 12 hodin předem do rumu. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
  2. Povolené máslo vyšleháme s medem, dokud se nespojí. Postupně pak přidáváme vejce a směs vyšleháme do pevné pěny.
  3. Do hotové pěny přimícháme měkký tvaroh o pokojové teplotě. Nakonec zapracujeme prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem.
  4. Čokoládu nasekáme nadrobno. Brusinky scedíme a spolu se scezeným kompotem a nasekanou čokoládou ochutíme těsto.
  5. Hotové těsto naplníme do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 60 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout a až poté vyklopíme z formy.
  6. Vychlazené mascarpone vyšleháme s cukrem a pomocí cukrářského sáčku a řezané trubičky zdobíme beránka kudrlinkami.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.