Čistota je základ. Čím a jak kuchyň čistit?
Na úklid kuchyně toho moc nepotřebujete – stačí prostředek na nádobí, soda a tzv. bělicí prášek perkarbonát sodný, který se používá jako sůl na skvrny. Na úklid linky nebo jiných umaštěných částí můžete použít směs prostředku na nádobí a sody, na moderní kuchyňské skříňky často stačí mikroutěrka s vodou.
Na kuchyňské spotřebiče, jako je varná deska, mikrovlnná trouba, pečicí trouba, lednice, skleněná digestoř, použijte přípravek na okna nebo klidně ocet. (Jen ne teď v období octomilek, to byste se jich už nikdy nezbavili.)
Dřez dobře vyčistí perkarbonát. „Když mám ráno vše hotovo, zamáčknu špunt ve dřezu, nasypu do něj perkarbonát, zaliju vodou z konvice a nechám působit. Když se vrátíme domů vypustím dřez a dočistím jej prostředkem na nádobí a houbičkou,“ prozrazuje své tipy na pravidelný kuchyňský úklid Bára Borovská. Ovšem dodává, že mají doma bílý granitový dřez. V případě, že máte černý, doporučuje raději použít sodu a prostředek na nádobí.
Ve svém bytě trpíme provozní slepotou, říká profi organizátorka domácností |