Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

aktualizováno 
Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou polévku z batátů, sladkých brambor. Je hotová za pár minut a zároveň zasytí, chuťové patro ji ocení a možná pro někoho připraví nový zážitek.

„Je to senzační potravina s hromadou beta karotenu, dobrá na zrak a údajně dokonce vyhlazuje vrásky. Asi bych měl začít přemýšlet, kolik toho brát denně,“ vtipkuje Šéf.

Fotogalerie

Jako u každé pořádné polévky se musí začít základem. Takže nakrájí na drobno cibuli a začíná filozofovat.

„Zjistil jsem, že když chtějí lidé začíst jíst zdravě, drtivou většinu odradí několik věcí. Buďto jim to nechutná, nebo mají pocit, že na to nemají čas. Ale je možné vyladit recept tak, abychom to zvládali rychle,“ říká.

Takže nejdřív nakrájí cibuli a než se opraží, využije času a přidá nakrájený česnek, oloupe a nakrájí batáty. „Zdají se být tvrdší než normální brambory, ale uvařené jsou daleko dřív,“ osvětluje těm, kdo jim zatím nedůvěřovali a nemají s nimi zkušenosti.

Pak stačí se základem jen batáty orestovat, aby se zvýraznila jejich chuť, osolit a opepřit, přidat trošku strouhaného zázvoru a zalít vývarem. Pohlreich do polévky přidává trošku chilli a kurkumy, aby měla podle jeho názoru „tak trošku kick“.

Na zjemnění je možné přidat do polévky trošku smetany na zjemnění a chvilku povařit. Nakonec přijde na řadu tyčový mixer a vznikne hladký krém, který Pohlreich servíruje do misek. Do hotové polévky přidá ještě trošku nasekaných pražených arašídů a koriandru. Servíruje s opečeným bílým chlebem namazaným burákovým máslem.

Celý díl najdete v archívu iPrima.cz.

Autor:

Nejčtenější

V Africe vyfotili vzácného černého levharta. Prvního po 110 letech

Britský fotograf Will Burrard-Lucas zachytil v keňském parku Laikipia...

Britskému fotografovi Willu Burrardovi - Lucasovi se v Africe povedl náramný kousek. Podařilo se mu vyfotit vzácného...

Co s uštěkaným psem? Ať se s ním mazlí ti, na které štěká, radí odborník

Rudolf Desenský se seznamuje s brabantíkem Edou rodiny Lucie Benešové.

Ukočírovat domácnost se čtyřmi dětmi, čtyřmi psy a dvěma kočkami není pro vytíženou herečku Lucii Benešovou jen tak....

VIDEO: Rysí rodina spala u fotopasti, ochranář ji natočil na mobil

Fotograf natočil odpočívající rysí rodinku.

Netradiční úlovek se podařil fotografovi divoké zvěře Vladimíru Čechovi. Na severozápadě Šumavy půl hodiny natáčel na...

Česká akumulátorová sekačka dobývá svět a teď přivezla i cenu za design

Hlavním kladem akumulátorové vřetenové sekačky je její hodně tichý chod.

Výrobu modelu vřetenové sekačky Electra ohlásila společnost Swardman zhruba před rokem a tomuto modelu se podařilo...

Opravdu slovo robot vymyslel Čapek? Co o robotech vůbec víte? Otestujte se

Sophia je inteligentní humanoidní robot vyvinutý v roce 2016 společností...

Nejmodernější technologie jsou nedílnou součástí 21.století, roboti postupně pronikají do našich každodenních životů,...

Další z rubriky

I vitaminy se lze předávkovat. U některých hrozí arytmie a poruchy jater

Vitaminy, ovoce, vitaminové přípravky

Vitaminy hrají zásadní roli pro náš metabolismus i imunitní systém, ovšem stačí tělu to, co mu dodáme ve stravě?...

Čeští kuchaři uspěli na soutěži v Lyonu. Vyzkoušejte jejich recepty

Český národní kulinářský tým nadšený z vítězství. V Lyonu, kde jsou kuchaři za...

Český národní tým uspěl na světovém kuchařském klání v Lyonu, kde se utkalo 12 špičkových kulinářských týmů z celého...

Když si jen potřebujete přitopit v dílně, volte úspornější infrazářiče

I v nevytápěné dílně se můžete v zimě zahřát.

Jednou za čas se i v zimním období potřebujete zašít do nevytápěné garáže. Abyste tam nezmrzli, ohřejete se malým...

Najdete na iDNES.cz