Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

aktualizováno 
Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou polévku z batátů, sladkých brambor. Je hotová za pár minut a zároveň zasytí, chuťové patro ji ocení a možná pro někoho připraví nový zážitek.

„Je to senzační potravina s hromadou beta karotenu, dobrá na zrak a údajně dokonce vyhlazuje vrásky. Asi bych měl začít přemýšlet, kolik toho brát denně,“ vtipkuje Šéf.

Fotogalerie

Jako u každé pořádné polévky se musí začít základem. Takže nakrájí na drobno cibuli a začíná filozofovat.

„Zjistil jsem, že když chtějí lidé začíst jíst zdravě, drtivou většinu odradí několik věcí. Buďto jim to nechutná, nebo mají pocit, že na to nemají čas. Ale je možné vyladit recept tak, abychom to zvládali rychle,“ říká.

Takže nejdřív nakrájí cibuli a než se opraží, využije času a přidá nakrájený česnek, oloupe a nakrájí batáty. „Zdají se být tvrdší než normální brambory, ale uvařené jsou daleko dřív,“ osvětluje těm, kdo jim zatím nedůvěřovali a nemají s nimi zkušenosti.

Pak stačí se základem jen batáty orestovat, aby se zvýraznila jejich chuť, osolit a opepřit, přidat trošku strouhaného zázvoru a zalít vývarem. Pohlreich do polévky přidává trošku chilli a kurkumy, aby měla podle jeho názoru „tak trošku kick“.

Na zjemnění je možné přidat do polévky trošku smetany na zjemnění a chvilku povařit. Nakonec přijde na řadu tyčový mixer a vznikne hladký krém, který Pohlreich servíruje do misek. Do hotové polévky přidá ještě trošku nasekaných pražených arašídů a koriandru. Servíruje s opečeným bílým chlebem namazaným burákovým máslem.

Celý díl najdete v archívu iPrima.cz.

Autor:

Nejčtenější

Ze zahrady v satelitu vytvořila architektka venkovní obývák s bazénem

Pohled z domu na bazén časem milosrdně zacloní vysoká tráva ozdobnice. ...

Zahrada u rodinného domu by podle zahradního architekta Ferdinanda Lefflera měla rodině jednoznačně sloužit v podstatě...

VIDEO: Velikonoční nádivka nesmí chybět u žádného slavnostního stolu

Zlatavá velikonoční nádivka by měla být s chutí másla, uzeného masa a plná...

Dobrá nádivka je hotový poklad. Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova zbarvená. Máslová, s vůní uzeného masa a...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve velikonočních tradicích

Kraslice Jaroslavy Vaňousové z Chebu zdobené drátkováním

Velikonoční svátky výrazně provázejí tradice. Mnohé z nich se ale udržují pouze lokálně a některé zvyky dokonce už...

Medvědí česnek je zdrojem síly. Jen ho trhejte rozumně s citem pro přírodu

Košík s "úlovkem česnekových" bylinek: vlevo vpředu česnek podivný, za ním...

Medvědí česnek je zásobárnou látek, které naše tělo po zimě uvítá. V kuchyni se hodí do pomazánek i na výrobu domácího...

Liščata odložená na zastávce se zachránit nepodařilo, všechna uhynula

Zvířecí záchranář Karel Bobál se snaží vypiplat liščí mláďata.

Ani jedno z pěti liščat nalezených v papírové krabici na autobusové zastávce nedaleko Horšovského Týna na Domažlicku se...

Další z rubriky

Patent na ježka v kleci slaví 123 let, proslavil ho Jaroslav Foglar

Ačkoliv se to mezi veřejností moc neví, ježek v kleci má daleko delší historii,...

Ačkoliv se to mezi veřejností moc neví, ježek v kleci má daleko delší historii, než známe z knížek Jaroslava Foglara....

Medvědí česnek je zdrojem síly. Jen ho trhejte rozumně s citem pro přírodu

Košík s "úlovkem česnekových" bylinek: vlevo vpředu česnek podivný, za ním...

Medvědí česnek je zásobárnou látek, které naše tělo po zimě uvítá. V kuchyni se hodí do pomazánek i na výrobu domácího...

České maso a mléko vyvážíme, zpracované je dovážíme zpátky

Proč vlastně musíme jíst zahraniční maso? Protože naše republika zkrátka není...

Polské hovězí, španělská zelenina, německé sýry a české drobky. Proč dovážíme potraviny? Jak si maso hlídá kvalitní...

Najdete na iDNES.cz