2. Moli
Nejčastěji je to mol šatní, mol čalounový, mol péřový, mol kožešinový, ale hlavně mol potravinový. Ten bývá nejčastěji viditelný a jakmile začne polétávat po bytě, je nejvyšší čas zbystřit a začínat s gruntovní prohlídkou veškerých potravinových zásob.
Pravidlo číslo jedna při ukládání suchých potravin zní jasně – přesýpejte. Mouku, cukr a další potraviny po nákupu přesypte do potravinových dóz.
Spíž průběžně kontrolujte – hledejte drobné pavučinky, typické pro potravinové moly, všímejte si černých teček v mouce či cukru. Pokud škůdce objevíte, napadenou potravinu zlikvidujte a ostatní podrobte důkladné kontrole.
Nikdy nekončící boj s potravinovými moly. Vyzkoušejte bobkový list |
Jako prevenci můžete do spíže umístit lapače na moly, případně zkuste sušenou levanduli nebo hřebíček, jejichž aroma škůdcům vadí.