Kuchař Michal Zámečník | foto: David Neff, MAFRA

Na grilu dělám i melouny, nebojte se využít jeho plnou kapacitu, říká kuchař

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Když na úřadě Michal Zámečník (42) řekne své jméno, často se ho prý ptají, zda zmínil jméno, nebo povolání. Po odpoledni stráveném na jeho kurzu grilování vám ale garantuji, že budete mít jasno!

Pracujete ve vyhlášených podnicích. Jak to jde dohromady s kurzy grilování?
Celkem snadno. Právě díky grilování jsem se vlastně dostal k vaření. Už jako malý jsem měl rád indiánské knížky, čtení o trapperech (lovci na Divokém západě, pozn. red.). Dva divoši od Ernesta Thompsona Setona mě provázeli celým dětstvím, proto jsme s kamarády zkoušeli různé věci. Pečení v hlíně, na kamenech a podobně. Mělo to na mě tak velký vliv, že jsem se rozhodl stát kuchařem. Jsem původem z Valašského Meziříčí, pak jsme bydleli v Uherském Hradišti. V roce 1993 jsem v rámci výměnného pobytu odešel na hotelovou školu v Altmünsteru poblíž Gmundenu v Horním Rakousku. Na ní byl zcela odlišný přístup. Bylo to mnohem tvrdší. Zatímco u nás je člověk ve škole pořád braný jako student, tam se s vámi už od těch patnácti nakládá jako se zaměstnancem, což v praxi znamená, že pokud nejste ve škole, která byla i v sobotu, pak máte praxi třeba v hotelu. Žádné prázdniny! Prostě jen čtyři týdny dovolené, jako ostatní zaměstnanci. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma

Hovory na talíři